Fotoğraftan Nesne Silme Nasıl Yapılır?

Fotoğraftan nesne silme programsız bir şekilde nasıl yapılır? Online fotoğraftan nesne kaldırma aracıyla bunu nasıl yapacağınızı öğrenin.

Fotoğraftan nesne silme işlemini gerçekleştirmek için takip edilmesi gereken adımlar büyük bir çoğunlukla diğer insanların da bulunduğu bir alanda fotoğraf çeken ancak kadraja başka insanların ya da istenmeyen cisimlerin de girmesi nedeniyle istenmeyen nesneleri fotoğraftan kaldırmak isteyenler tarafından merak ediliyor.

Bundan sene öncesine kadar gereksiz nesneleri kaldırmak için başvurabileceğimiz çok fazla seçenek yoktu fakat yapay zekâ destekli araçların sayısı giderek arttı ve bugün hiç zahmete girmeden saniyeler içinde fotoğraf düzenleme işlemi gerçekleştirebiliyoruz.

Bu düzenleme işlemine elbette ki istenmeyen ayrıntıları kaldırmak da dahildir. Peki, programsız / online bir şekilde fotoğraftan nesne kaldırma nasıl yapılır? Gelin, bunu nasıl yapacağımızı hızlıca öğrenelim.

Fotoğraftan Nesne Silme Adımları Neler?

Fotoğraftan Nesne Silme Adımları

Yukarıda yer alan görüntüden de anlaşılabileceği üzere sonuç oldukça etkileyici fakat bu aracın elbette ki çok sayıda ögenin bir araya gelerek oluşturduğu karmaşık fotoğraflarda çok etkili olmadığını belirtmek gerekiyor.

Bunun için Photoshop gibi yazılımlara yönelmek iyi bir fikir olabilir çünkü bu yazılımlar sizi fotoğraf üzerinde daha çok kontrol sahibi yapar. Tabii, bazı fotoğraflar o kadar karmaşıktır ki bunları tek tek kaldırmak yerine direkt arka planı değiştirmek gibi çözüm yollarına da başvurulabiliyor.

Neyse ki programsız bir şekilde fotoğrafın arka planını silmek mümkündür. Bunun nasıl yapılacağını daha önce hazırladığımız bir rehberde ayrıntılı bir şekilde göstermiştik.

Fotoğrafta arka plan önemlidir. Tabii ki nesnelerin ne kadar önemli olduğu tartışılamaz fakat bu nesneler tek başına her zaman etkili değildir. Bunun için fotoğrafa yorum katacak olan arka planlara özen göstermemiz gerekiyor.

Fotoğrafta bütünlükten bahsetmişken arka planı kaldırdıktan sonra muhtemelen yeni bir arka plan ekleyeceksinizdir. Bu arka planın nesnelerle uyumlu göründüğünden emin olmalısınız. Renklere, gölgelere, açılara dikkat etmelisiniz.

Exit mobile version