Fotoğraf Haritası, Google Fotoğraflarınızı Keşfetmenize Olanak Sağlar

Akıllı telefonlar, bir fotoğrafın nerede çekildiğini tespit etmek için resimlere konum etiketleri ekliyor. Google fotoğraf haritası özellikle eski hafızalara bakarken çok yararlı olabiliyor.

Ancak, önceden düzgün bir şekilde sıralamadıysanız, belirli bir yerde çektiğiniz görüntüleri bulmak kolay değildir. iOS örneğin, resimlerinizi bir haritaya yerleştirmenize olanak tanıyan kullanışlı bir özelliğe sahiptir.

Böylece çektiğiniz fotoğrafları galerinize göz atmak zorunda kalmadan kolayca belirli bir noktada bulabilirsiniz. Fotoğraf Haritası bu eksikliği bir harita üzerinde çektiğiniz fotoğrafları görüntüleyerek çözer, böylece bir daha asla manuel olarak aramak zorunda kalmazsınız.

Artık Fotoğraflarınıza Google’den Ulaşabilirsiniz

Bunu başarmak için, uygulamanın öncelikle dosyalarınıza erişmek için Google Drive’ınıza bağlanması gerekir. Çünkü Google Foto API’sı üçüncü taraf uygulamalara konum bilgisi göndermez, bu da Photo Map’in ​​etiketlerini okumak için gerçek dosyalara erişmesi gerektiği anlamına gelir.

Uygulamanın verilerinizi kullanmasına izin verirseniz, resimlerinizi bir harita üzerinde sabitler ve her bir yerde kaç tane fotoğraf çekildiğini gösterir.

Resimlerinize göz atarken, normal bir galeride yaptığınız gibi doğrudan Fotoğraf Haritasından bunları doğrudan silebilir ve paylaşabilirsiniz. Son olarak, dosya adını ve tarihini kullanarak görüntüleri arayabilirsiniz.

Exit mobile version