Fotoğraf Fake mi? Fotoğrafın Fake Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Fotoğraf fake mi, nasıl öğrenilir diye merak ediyorsanız sizin için harika bir rehberimiz var. Sadece birkaç adımı izlemeniz yeterlidir.

Fotoğraf Fake mi? Nasıl Öğrenilir?

Sosyal medyada gördüğünüz fotoğraf fake mi, değil mi? Birinci ihtimal şu an içinde bulunulan dünyada her zaman güçlü bir ihtimal gibi görünüyor. Ne de olsa bugün çevrim içi ortamda çok sayıda Photoshop ve benzeri yazılımlarla değiştirilen fotoğraf bulunuyor. Bu görüntüler zaman zaman bazı internet kullanıcıları tarafından kullanılıyor.

Neyse ki birinin kullandığı fotoğrafın başka bir insana ait olup olmadığını öğrenmek için kullanılabilecek birkaç faydalı araç bulunuyor.

Fotoğraf Fake mi, Nasıl Öğrenilir?

Bir fotoğrafın fake olduğunu anlama yöntemi söz konusu olduğunda akıllara doğrudan Google Lens ile sunulan görselin kaynağını bulma seçeneği gelir. Birinin size gösterdiği veya sosyal medyada paylaştığı görüntüdeki kişinin gerçekten o kişi olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorsanız size gönderilen fotoğrafı Google’ın görselin kaynağını bulma özelliğini kullanabilirsiniz.

Google tarafından sağlanan aracı kullanarak o fotoğrafın daha önce başka bir yerde paylaşılıp paylaşılmadığını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Aynı fotoğraf eğer daha önce Pinterest gibi farklı web sitelerinde paylaşılmışsa o fotoğraf muhtemelen sahtedir yani görüntüdeki kişi zannedilen kişi değildir.

Fotoğrafın orijinal kaynağını bulmak için öncelikle Google Görseller‘i açın. Daha sonra görsel yükleme simgesine basın.

Google Görseller ile Fake Foto Bulma

Bu simgeye bastıktan sonra size iki farklı seçenek sunulacaktır. Fotoğrafın bağlantısını yapıştırabilir ya da “dosya yükleyin” seçeneğine basarak cihazınıza indirdiğiniz dosyayı yükleyebilirsiniz. Her iki seçenek de sizi aynı sonuca götürecektir, dilediğinizi seçebilirsiniz.

Fotoğraf bağlantısını kullanarak arama yapacaksanız fotoğrafın üzerine sağ tıklayıp bağlantıyı kopyalamayı seçin. Yukarıdaki belirtilen bölüme sağ tıklayın ve “Yapıştır” seçeneğine basın. Ardından Enter tuşuna ya da “Ara” butonuna tıklayın.

Son olarak “Görselin kaynağını bul” butonuna basın.

Yukarıda sıralanan web siteleri, fotoğrafın daha önce kullanıldığı web siteleridir. Bu bölümde fotoğrafın hangi web sitelerinde ve aşağı yukarı ne kadar kez kullanıldığını öğrenebilirsiniz. Ayrıca web sayfalarının başlığının hemen altında görsel boyutu da yer alır.

Kişinin kullandığı fotoğrafın pikseller görünür hâle gelmediği sürece boyutunun küçültülmüş olmasının bir önemi yoktur. Google Lens, bu konuda yeterince gelişmiştir ve fotoğrafın kaynağını bulabilir. Bu araç sayesinde aynı zamanda ihtiyacınız olan görselin büyük hâline de ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version