En İyi Fotoğraf Çekme Uygulamaları

En güzel fotoğraf çekme uygulamaları arayışında mısınız? Efektli, çeşitli modlara sahip en iyi kamera uygulamalarına bir göz atın!

Fotoğraf çekme uygulamaları, akıllı telefonlarla gelen kamera uygulamasından memnun olmayan kişilerin aradığı uygulamalar arasında yer alıyor. Bu arayışın temel sebebi genellikle telefonla birlikte gelen kamera uygulamasında kullanıcının istediği özelliklerin bulunmaması oluyor.

Kamera uygulamasının yeterince geniş bir özellik yelpazesine sahip olmaması özellikle mobil fotoğrafçılık ile ilgilenenler için oldukça büyük bir sorundur. Neyse ki akıllı telefonunuza yükleyebileceğiniz çok sayıda alternatif kamera uygulaması bulunuyor. Android ve iOS için en güzel fotoğrafı elde etmenizi sağlayacak uygulamalara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

En Güzel Fotoğraf Çekme Uygulamaları

En Güzel Fotoğraf Çekme Uygulamaları

1. VSCO

VSCO, Android ve iOS işletim sistemleri için geliştirilen bir kamera uygulamasıdır. Birçok ihtiyacınıza karşılık verebilecek kadar sayısız özellikle doludur. Uygulama genel olarak oldukça sade olsa da en iyi fotoğrafa sahip olmanızı sağlayacak önemli özellikleri içerir.

ISO, pozlama gibi değerleri manuel olarak ayarlayabilir, RAW modunda çekim yapabilirsiniz. Uygulama ile çektiğiniz fotoğrafları daha sonra paylaşmanız da mümkündür.

2. ProShot

ProShot, VSCO’dan farklı olarak ücretli bir uygulamadır. Manuel ve otomatik de dahil olmak üzere DSLR fotoğraf makinesinde bulabileceğiniz birçok moda sahiptir. Bu modlar, profesyonel çekimler yapmanızı sağlayabilir.

Fotoğraflar RAW formatında kaydedilir. Göz açıp kapatana kadar uçup gidecek özel anı yakalamak istiyorsanız ProShot iyi bir seçim olacaktır.

3. Photoshop Camera

Photoshop Camera, içinde fotoğraf düzenleyicisinin de bulunduğu bir uygulamadır. Adobe’nin Photoshop’unun masaüstü sürümü kadar gelişmiş değildir ama fotoğrafı etkileyici hâle getirmeniz için gerekli birçok aracı sunuyor.

4. ProCam X

ProCam X, listenin en iyi kamera uygulamalarından biridir. RAW desteği de sunan uygulamada seri çekim, odak gibi modlar da mevcuttur. Çoğu kullanıcı için uygulamanın tek dezavantajı, gelişmiş özellikleri kullanmak için ücretli versiyonu almanın gerekmesidir.

5. Adobe Lightroom

Adobe Lightroom bir kamera uygulaması değil, fotoğraf düzenleme uygulamasıdır ama kamera özelliği de mevcuttur. Uygulamanın kamerası çeşitli modlara ve RAW desteğine sahiptir ama listede yer almasının sebebi elbette ki bu özellikler değildir.

Uygulamanın hem fotoğraf çekmenizi hem de fotoğrafınızı profesyonel bir şekilde düzenlemenizi sağlaması, onu oldukça iyi bir uygulama yapıyor. Bu nedenle de listede yer almayı hak ediyor.

Fotoğraflarınızı düzenlemek için Lightroom’un yanı sıra başka uygulamaları da incelemek isterseniz en iyi fotoğraf düzenleme uygulamalarına göz atabilirsiniz.

Exit mobile version