Programsız Fotoğraf Boyutu Küçültme Nasıl Yapılır?

Herhangi bir program kurmaya gerek kalmadan fotoğraf boyutu küçültme işlemi nasıl gerçekleştirilir? İşte sorunun yanıtı!

Fotoğraf boyutu küçültme ihtiyacı olan kullanıcıların tercih edebilecekleri pek çok hizmet bulunmaktadır. Bu hizmetlerin bazılarının indirilmesine gerek yoktur. Böylelikle dosya boyutu küçültme süreci çok kolay hale gelir.

Fotoğraf Boyutu Küçültme Siteleri Listesi

Fotoğraf Boyutu Küçültme-1

1. Kraken

Kraken, görsel boyutu düşürme işlemi için kullanabileceğiniz başarılı bir hizmettir. Kraken isimli hizmete görsel yükleyebilmek için iki farklı imkân bulunmaktadır. Fotoğrafı ister sürükleyip bırakarak ister bilgisayarınızdan seçerek yükleyebilirsiniz.

URL ile boyut küçültme işlemi yalnızca pro sürümde yer almaktadır. Optimizasyon tarafında “lossy”, “lossless” gibi çeşitli modlar mevcuttur. Kullanıcılar ihtiyaçları doğrultusunda modlar arasında seçim yapabilir.

Ücretsiz sürümde dosya boyutu sınırı 1 MB iken ücretli sürümde bu sınır 32 MB’dır. Ücretli versiyonda ayrıca pek çok avantaj bulunmaktadır.

2. Tiny

PNG JPEG ve PNG formatlarını destekleyen Tiny PNG isimli hizmet, tek seferde 20 adede kadar görsel yükleyebilmenize imkân tanır. Yükleme işlemini sürükleyip bırakarak ya da bilgisayarınızdan seçerek gerçekleştirebilirsiniz.

Çok kolay bir kullanıma sahip olan hizmette ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı sürüm bulunmaktadır. Ücretsiz sürümde 5 MB olan dosya boyutu sınırı, ücretli versiyonda 75 MB’dır. Ayrıca ücretli sürümde aynı anda 20’den fazla fotoğrafı küçültebilirsiniz.

3. Compressor

Resimlerin boyutunu küçültmenize imkân tanıyan Compressor, çok kolay bir kullanıma sahiptir. Web sitesini ziyaret ettikten sonra “Select Files” butonuna tıklayarak küçültme işlemi yapmak istediğiniz görseli seçmeniz gerekmektedir. Ayrıca sürükleyip bırakarak da bu işlemi yapabilirsiniz.

JPG, PNG, GIF, SVG ve WEBP formatlarını destekleyen hizmette 10 MB dosya boyutu sınırı bulunmaktadır. Platformda “Lossy”, “Lossless” ve “Custom” olmak üzere üç farklı mod mevcuttur. İhtiyacınız doğrultusunda modlar arasında seçim yapabilirsiniz.

Sıkıştırma işleminin ardından “Compare” butonuna tıklayarak öncesini ve sonrasını görüntüleyebilirsiniz. Platformda ücretli ve ücretsiz sürümler mevcuttur.

4. Optimizilla

JPEG, GIF ve PNG formatlarını destekleyen Optimizilla, tek seferde 20 adede kadar fotoğraf yüklenmesine imkân tanır. Fotoğrafı yükledikten sonra sıkıştırma işlemi otomatik olarak başlatılır. İşlem tamamlandıktan sonra sıkıştırma oranını görebilirsiniz. Kolay kullanıma sahip olan hizmette kullanıcı dostu arayüz bulunmaktadır.

5. ImageRecycle

Çok kolay bir kullanıma sahip olan ImageRecycle adlı hizmette JPEG, PNG ve PDF desteği bulunmaktadır. Boyutunu küçültmek istediğiniz görselleri sürükleyip bırakarak web sitesine yükleyebilirsiniz.

Görseli platforma yüklediğinizde sıkıştırma işlemi otomatik olarak başlar ve çok kısa süre sonra sona erer. İşlem sona erdikten sonra sıkıştırma oranını görebilir ve görseli bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

6. CompressNow

Toplu görsel yükleme imkânı sunan CompressNow isimli platformda JPEG, PNG ve GIF desteği mevcuttur. “Upload” butonuna tıklayarak görseli web sitesine yükleyebilirsiniz. Yükleme işleminin ardından sayfanın üst kısmından sıkıştırma düzeyini ayarlayabilir ve “Compress” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

7. Ezgif

PNG, JPG ve GIF formatlarını destekleyen Ezgif, resimlerin boyutlarını düşürmenizi sağlar. Çok kolay bir kullanıma sahip olan hizmette ayrıca dönüştürme ve düzenleme seçenekleri de yer almaktadır. Dosya boyutu sınırı 50 MB’dır.

Exit mobile version