Forza Horizon 5 çıkış tarihi belli oldu

Microsoft ve Bethesda E3 Showcase sırasında E3 2021’de duyurulan Forza Horizon 5, sürücüleri Meksika’ya götürüyor. Onlara Sonoran çölünden yemyeşil Yucatán yarımadasına kadar kilometrelerce yarış aksiyonu sunuyor.

Playground Games‘in aksiyon yarış serisinin beşinci baskısı, Windows PC, Xbox One ve Xbox Series X için 9 Kasım’da başlayacak. Microsoft, Xbox Game Pass abonelerine lansman gününde sunulacağını söylüyor. Microsoft, üç ayda bir Xbox Game Pass’le birinci taraf oyunu başlatma hedefi koydu.


İlginizi Çekebilir: Forza Horizon serisinin geliştiricileri, yeni oyunları için açıklamalarda bulundu!


FORZA HORIZON 5 İLE EN YÜKSEK İRTİFAYA ÇIKACAKLAR

Uzun bir önizleme gösteriminde, oyunculara Playground’un Meksika vizyonunda hızlanan araçların yer aldığı bölümler vardı. Ayrıca çeşitli tek oyunculu ve çok oyunculu etkinlikler yer aldı. Geliştiriciler, oyunun Guanajuato gibi şehirlerin ara sokaklarını ve otoyollarını aşacağını söyledi. Ayrıca bir Forza oyununda görülen en yüksek irtifaya çıkacağını söylüyor. Playground, 2012’deki orijinal oyunla Forza Horizon için “görebiliyorsanız, arabayla gidebilirsiniz” ilkesini oluşturduğu için bu çok önemli. Brown, Forza Horizon 5’in serinin sahip olduğu en büyük oyun dünyasında yer alacağını söyledi. Oyuncular, Meksika banliyösünün eski dünya Arnavut kaldırımlı sokaklarında, ormanda ralli yarışı için keşif gezisi gördü. Forza Horizon 5’in kreatif direktörü Playground’dan Mike Brown, “Bu, Meksika’nın dürüst, otantik ve sevgiyle dolu bir yeniden canlandırması” dedi.

İŞTE OYUNUN DİĞER YENİLİKLERİ

Çok oyunculu oyun türleri, anında arkadaşlarla arcade tipi bir yarış oyununu çağırma yeteneğini içerir. Gösterilen örnek, oyuncuların yollarına dağılan açık renkli hedefleri kırmak için mücadele ettikleri piñata yarışıydı. Playground, Forza Horizon 5 hayranlarının, oyuncuların çok oyunculu etkinliklerini oluşturup şekillendirebilecekleri bir özelleştirme araç setine de sahip olacağını söylüyor. Bir örnekte, arabalar devasa bovling lobutlarıyla dolu bir arenada sürülmüşlerdi.

Forza Horizon 5, yarışçıları Büyük Britanya’nın stilize olan 2018’deki oyunu Forza Horizon 4’ü takip ediyor. Ayrıca bu oyun, Xbox Game Pass’te aynı gün lansman yapan ilk oyunlardan biriydi. Bununla birlikte o zamandan beri temel bir deneyim oldu.

 

Exit mobile version