Forza Horizon 5, 15 Milyon Oyuncuya Ulaştı

Kasım ayında piyasaya sürülen açık dünya yarış oyunu Forza Horizon 5, 15 milyondan fazla oyuncuya ulaştı.

Kasım ayında piyasaya çıkan Forza Horizon 5, 15 milyondan fazla oyuncuya ulaştı.

Bu rakam oyunun çıkış haftasında 10 milyon oyuncuydu. Bu kadar oyuncuya ulaşılmasına en büyük katkı sağlayan ise Xbox Game Pass hizmetinin olduğu belirtiliyor. Forza Horizon 5’in 15 milyon oyuncuya ulaşması sadece iki ayı buldu. Forza, şu anda 15 milyon oyuncuyu geçtiği için tabloları büyütmeye devam ediyor. Oyun içi oyuncu sayısı, sosyal medyada paylaşıldığı gibi yeni sayıyı ortaya koyuyor.

Yarış başlığı Xbox Game Pass’te mevcut olduğundan, oyun elbette o kadar çok kopya satmış değil. Ancak durum ne olursa olsun, Playground’un en son sürümü için büyük bir kilometre taşı.

Oyun konsolda, PC’de ve bulutta  4,5 milyon oyuncuya ulaştı. Ayrıca bir Xbox Game Studios başlığı için “en büyük lansman gününün” tadını çıkardı. Ayrıca, Forza Horizon 4’ün en yüksek eşzamanlı rekorundan 3 kat daha büyük bir eş zamanlı oyuncu sayısına ulaştı.

Playground, gelecekte birden fazla genişletme ve diğer güncellemelerle Forza Horizon 5‘i güncellemeye ve desteklemeye devam edecek. Tüm bunlar, Playground’un ikinci ekibi yeni bir Fable oyunu geliştirirken oluyor. Dikkate değer başka bir gelişmede, Playground’un kurucu ortağı Gavin Raeburn stüdyodan ayrıldı.

Forza Horizon 5’in piyasada ne kadar iyi performans gösterdiği hakkında çok şey öğrenmiş olsak da, Microsoft’un daha yeni büyük oyunu Halo Infinite için aynı şey söylenemez. Microsoft, çok oyunculu modunu Kasım ayında, kampanyasını ise Aralık ayında yayınlayan oyun için herhangi bir oyuncu veya satış istatistikleri paylaşmadı.

Forza Horizon 5 Minimum Sistem Gereksinimleri:

*İşletim Sistemi: Windows 10 version 15063.0 or higher
*İşlemci: Intel i5-4460 or AMD Ryzen 3 1200
*Bellek: 8 GB RAM
*Ekran Kartı: NVidia GTX 970 OR AMD RX 470
*DirectX: Sürüm 12

Forza Horizon 5 Önerilen Sistem Gereksinimleri:

*İşletim Sistemi: Windows 10 version 15063.0 or higher
*İşlemci: Intel i5-8400 or AMD Ryzen 5 1500X
*Bellek: 16 GB RAM
*Ekran Kartı: NVidia GTX 1070 OR AMD RX 590
*DirectX: Sürüm 12

Exit mobile version