Fortnite Zero Build Modunda Yeni Stratejiler

Fortnite oyununun Zero Build modunda yeni stratejiler var. Epic Games, tüm modlarda ganimetleri aynı tutmaya karar verdi.

Fortnite, küresel olarak etkileşimli topluluk etkinlikleriyle ünlüdür. Son zamanlarda battle royale oyunu, iki öğenin kaderini oyuncularının ellerine bırakan bir oyuna ev sahipliği yaptı. İki öğe, basit parti balonları ve Halo 3‘ü anımsatan bir balon kalkanı, Fortnite’ın kasasındaydı. Ancak bu etkinlik oyuncuların hangisinin kasasından çıkarılacağına oy vermelerine izin verdi.

Sonunda, oyların çoğu balonlara gitti. Bazılarının oyunun Build modu için mükemmel olduğunu söylediği bir silah var. Ancak Zero Build modu oyuncuları için kalkandan çok daha az uygun. Bu düşünce, gelecekte bu tür oyların iki mod arasında bölünmesi gerektiğini belirten oyuncuların şikayetleriyle birlikte, Fortnite’ın neden bu şekilde çalışmadığını veya en azından henüz olmadığını düşündürmeye neden oldu.

Fortnite Oyunundaki Modlarda Neler Var?

Fortnite’ın Zero Build ve Build modları çok farklı iki dünyadır. Bazı silahlar ve stratejiler, birinde diğerinden daha yaygın ve kullanışlıdır. Örneğin, Zero Build’de, birçok kişiye göre mevcut en üst seviye yükleme, iki iyileştirme ve jetpack gibi bir hareket aracıyla (Yapım modunda büyük ölçüde işe yaramaz olarak görülen) desteklenen basit bir davul av tüfeği ve vurucu patlama tüfeğidir. Bu arada, Build tarafında, her şey bir pompalı tüfek, bir SMG, iki iyileştirme ve uzun menzilli bir silah veya şok dalgası bombası kapmakla ilgilidir.

Peki, bu iki farklı oyun türünün ganimet havuzu ve oylama sistemlerinde neden bir fark yok? Fortnite iletişim görevlisi Cass Reynoso’ya göre Epic Games, oyun türlerini birebir tutmayı hedefliyor.

Zero Build Nedir?

Zero Build, Fortnite’ın Battle Royale’deki orijinal moduyla aynıdır. Her iki modu da seven oyuncular, paylaşılan ilerleme, altın külçeler, görevler ve bunların hepsinden yararlanarak herkesin ikisi arasında gidip gelmesine olanak tanır. Ancak Zero Build’in inşa etme seçeneği olmadığı için, üst kalkan gibi bunu telafi etmek için ek tweaks’ler var. İki mod arasındaki tek eşya farkı, inşa mekaniği ile birlikte kullanılan zırhlı duvarlar ve fırlatma rampasıdır.

Ayrıca, Reynoso’nun yardımıyla, mevcut sezonun balonları veya balon kalkanını ortaya çıkarmak için yapılan oylama turunun, hem Zero Build hem de Build oyuncularını içeren küresel bir oylamanın sonucu olduğu öğrenildi. Bir modu veya diğerini tercih eden oyuncular arasında oy dağılımı yok. Modlar arasında ilerlemenin nasıl sürdürüldüğü belli değil. Bu nedenle onları bölmek zaten mantıklı olmaz. Biçim, her oyu bir araya toplayarak oyuncuların hangi oynatma listesini oynadıklarına bakılmaksızın her öğe için aynı oy yüzdesini görmelerini sağlar.

Fortnite’ın ganimet havuzları için mevcut sistem bu. Ancak gelecekte değişme ihtimalinin olduğu düşünülüyor. Çok sayıda oyuncu ve her arenada ortaya çıkan farklı katmanlar sayesinde iki modun dünyası hızla birbirinden ayrıldı. Daha sonra silahlar ve oylama sistemleri de dahil olmak üzere daha da büyüyüp gelişemeyeceklerini söylemek mümkün değil.

Exit mobile version