Fortnite Sesli Sohbet Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Fortnite sesli sohbet sorunu nasıl çözülür? İşte popüler oyundaki sorunun düzelmesi için uygulayabileceğiniz yöntemler!

Fortnite sesli sohbet sorunu nedeniyle takım arkadaşlarla iletişim kuramamak, oyun performansını etkileyebiliyor. Peki, popüler battle royale oyununda bazen meydana gelebilen problemin çözülmesi için hangi yöntemleri uygulamak gerekiyor?

Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen Fortnite 2017 yılında oynaması ücretsiz olarak sunuldu. Battle royale türündeki video oyunu, yıllardır popülerliğini sürdürüyor. Çoğu oyuncu tarafından sevilen oyunu Fortnite’ta bazen mikrofon sorunu meydana gelebiliyor. Hazırladığımız yazıda bu sorunun düzelmesine yardım edebilecek yöntemler mevcut.

Fortnite Sesli Sohbet Sorunu İçin Çözüm Yöntemleri

Fortnite Mikrofon Sorunu

Oyun İçi Ses Düzeyini Yükseltin

Karşılaştığınız sorunu düzeltebilmek için oyun içi ses düzeyini yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Öncelikle popüler video oyununa girin ve ayarları açın. Ses düzeyinin yüzde 50 veya daha yüksek olduğundan emin olun.

Oyundaki Sesli Sohbet Kanallarını Kontrol Edin

Grup kanalı yalnızca aynı gruptaki oyuncuların iletişim kurabilmesine olanak tanırken Oyun Kanalı ise bir takımda farklı gruplarda olan oyuncuların iletişim kurmasını sağlar. Dolayısıyla sohbet kanalları arasında geçiş yapabilirsiniz.

Aynı zamanda PlayStation ya da Xbox Grup Sohbeti’nde yer alabilirsiniz ve bu durumlarda sesli sohbet çalışmayabilir. Bu nedenle Xbox veya PlayStation Grup Sohbeti’nden çıkmayı deneyebilirsiniz.

Oyunun Sesli Sohbet Ayarlarını Kontrol Edin

Tüm dünyada çok popüler olan Fortnite isimli yapımda ebeveyn kontrolleri aktifse sesli sohbetin çalışabilmesi için ayarı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Ebeveyn kontrolleri sayfası üzerinden sesli sohbeti etkinleştirebilirsiniz. “Sadece Arkadaşlar”, “Arkadaşlar” ve Takım Arkadaşları” ya da “Herkes” seçeneğini seçebilirsiniz.

Oyunu Kapatıp Açın

Fortnite mikrofon sorunu çözümü için battle royale oyununu kapatıp yeniden açmayı deneyebilirsiniz. Oyunu tekrar açtıktan sonra sorunun düzelip düzelmediğine bakın.

Mikrofonun Çalışıp Çalışmadığını Kontrol Edin

Bilgisayardaki Ses Kaydedicisi aracını kullanarak mikrofonun çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz. Eğer mikrofon çalışmıyorsa cihazın kablosunu çıkarıp yeniden takmayı deneyebilirsiniz. Eğer evinizde farklı bir mikrofon varsa onu takıp sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz.

Mikrofon Seviyesini Kontrol Edin

Görev çubuğunun sağ alt köşesindeki hoparlör simgesine sağ tıklayın. “Ses ayarlarını aç” seçeneğini seçin. Giriş bölümünden “Cihaz özellikleri” butonuna basın. Mikrofon seviyesini yükseltmeyi deneyin.

Exit mobile version