Fortnite, PC’de grafik özelliklerini yükseltti

Epic Games, Fortnite oyununun PC’de kalite ön ayar seçeneklerini güncelliyor. Grafik ayarlarını “Yüksek”e çeviren oyuncular, grafiklerini “Epic” olarak ayarlayan oyuncuların elde ettiği görsellerin aynısını elde edecek. Epic Games’e göre, Epic ayarını kullananlar, Fırtına efektlerinin yanı sıra “daha havalı görünen patlamalar, ateş ve Slurp efektleri” de dahil olmak üzere eskisinden daha iyi görseller elde edecekler. En yüksek grafik ayarına sahip oyuncular ayrıca çiçeklenme, mercek parlaması ve gölgeler gibi çeşitli şimşek özellikleriyle daha iyi işlem sonrası efektler görecekler. Epic, geçen sonbaharda Fortnite’ın PlayStation 5 ve Xbox Series X sürümleriyle bu efektlerin birçoğunu tanıttı. Şimdi onları PC’ye getiriyor.


İlginizi Çekebilir: NBA formaları Fortnite oyununa geliyor


FORTNITE PC’DE GRAFİK İYİLEŞTİRMELERİNİ AÇIKLADI

Epic Games’in bir sözcüsü, grafik ayarı hakkında konuştu. Sözcü, “Bu yeni güncelleme ile Epic PC görsel efektleri artık yeni nesil konsollarla eşit olacak” dedi. Tabii ki Fortnite’ın PC versiyonu Eylül ayından bu yana ışın izlemeyi destekliyor.

Bu görsel yükseltmeler nedeniyle Epic grafik ayarı artık daha güçlü bir PC gerektirecek. Yüksek kalite ön ayarı artık eski Epic olacağından, PC özellikleri de bu ayar için yükselecektir. Ancak Epic, daha düşük kaliteli PC’lere sahip oyuncuları bırakmıyor. Şirket “Hem “Düşük” hem de “Orta” ön ayarlı oynatıcılar, grafiksel olarak veya performanslarında herhangi bir değişiklik görmeyecektir.” açıklamasını yaptı.

Fortnite’ı yeni Epic ayarında çalıştırmak isteyen oyuncular için Epic Games’in donanım özellikleri şunlardır;

– Nvidia GTX 1080, AMD Radeon RX 5700 XT veya eşdeğer GPU
– 4 GB VRAM veya üstü
– Intel Core i7-8700, AMD Ryzen 7 3700x veya eşdeğeri
– 16 GB RAM veya üstü
– NVMe Solid State Drive
– Windows10 64 bit

Epic Games, yaklaşan güncellemeyle birlikte Fortnite’ın önerilen bilgisayar özelliklerini de değiştiriyor. Ancak değişikliğin görsel iyileştirmelerle ilgisi olmadığını söylüyor. Önerilen GPU artık bir Nvidia GeForce GTX 960 veya AMD Radeon R9 290 olacak. İşletim sistemi Windows 10 64-bit olarak değişiyor.

İşte önerilen yeni özelliklerin tamamı;

– Nvidia GTX 960, AMD R9 280 veya eşdeğeri DX11 GPU
– 2 GB VRAM
– Core i5-7300U 3.5 GHz
– 8 GB RAM
– Windows 10 64-bit

Fortnite’ın minimum özellikleri değişmeyecek;

– PC’de Intel HD 4000; Intel İris Pro 5200
– Çekirdek i3-3225 3.3 GHz
– 4 GB RAM
– Windows 7/8/10 64 bit

Bu değişikliklerin tümü 7 Haziran haftasında oyuna gelecek.

Exit mobile version