Formula 1’de Şampiyon Verstappen Oldu

Formula 1Abu Dhabi Grand Prix'ini kazanan Hollandalı pilot Max Verstappen ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Max Verstappen, 2021 Formula 1 dünya şampiyonluğunu Abu Dhabi Grand Prix zaferi ile noktaladı. Hollandalı pilot Lewis Hamilton ile kıyasıya mücadele verirken tartışmalı bir FIA güvenlik aracı çağrısından yararlandı.

Son tura kadar Hamilton ilk virajdan aldığı liderliği son turda rakibi Verstappen’e kaptırdı. Bu ikilinin sezon boyunca kıyasıya rekabeti böylece son yarışa hatta son tura taşınmış oldu. Tarihe geçen sezonda Hollandalı pilot, 7 kez dünya şampiyonu Hamilton’ın serisine son vererek şampiyonluğa ulaştı. Son turda yarışın tekrardan başlatılma kararı şampiyonluğun kaderini belirledi.

Startta Hamilton, Verstappen’in yanında çok daha iyi bir başlangıç ​​yaptı ve İngiliz pilot, sol önündeki küçük bir kilitlenmeye rağmen 1. viraj fren noktasında liderliği ele geçirdi. Hamilton net bir şekilde kaçtı. Ancak Verstappen, Yas Marina’nın iki ana düzlüğünü bölmek yerine, uzun vadede 6/7 şikanına hafifçe inerek kapanacak kadar yakın kaldı.

Uzun düzlükte Verstappen, Hamilton’a atak yaptı. İçeriden Hamilton’ın önünde virajı döndü. Ancak pist dışına çıkan Büyük Britanyalı pilot, virajı keserek yeniden Verstappen’in önüne geçti. Yarış kontrol bu olayla ilgili olarak inceleme başlatmadı ve Hamilton’ın liderliği şu an için kesinleşti.

Bunun nedeni, onların görüşüne göre Verstappen’in Hamilton’a pistte kalmak için yer bırakmamaya zorlamasıydı. Bununla birlikte liderin birinci turun sonunda 58. turun sonunda 1.1 saniye önde olacak kadar yavaşlamış olmasıydı. Ayrıca Hamilton’un elde ettiği avantajdan vazgeçmiş olmasıydı.

Red Bull’un hüsrana uğramış Verstappen’e pistte yarışı ve şampiyonluğu kazanması gerektiğini bildirdi. Ardından Hamilton hızla öne geçti ve ilk 10 turda bir dizi en hızlı tur attı. Ardından Verstappen daha dayanıklı orta lastikleri değişerek yumuşak lastiklerine döndü.

Perez’den Takım Arkadaşına Destek

20. turda Perez ile Hamilton kapışmasına sahne oldu. Hamilton, Perez’i geçmeye çalışırken, süre kaybetti. Arkadan gelen Verstappen ise Hamilton ile arasındaki saniye farkını bu süreçte indirmiş oldu. 21. turda Hamilton, Perez’i geçti ama Red Bull’a yeni bir umut kazandırmış oldu.

27. turda Kimi Raikkonen için yarış sona erdi. Tecrübeli Fin pilot aracın frenlerinde sorun olduğunu belirterek pite giriş yaptı. Kimi Raikkonen’in Formula 1 kariyeri böylece sona erdi.

Verstappen’in İlk Şampiyonluğu

55. turda Latifi bariyerlere çarpınca güvenlik aracı girdi. Bunun üzerine Red Bull Verstappen’i pite çağırdı ve yumuşak lastikleri taktı. Son turda Max Verstappen, Lewis Hamilton’u geçerek liderliğe yükseldi. Nefes kesen mücadelede kazanan Max Verstappen ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Exit mobile version