Ford Robotlar Konusunda Tüm Ezberleri Bozdu

Dünyanın en büyük otomobil şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Ford, robotlar konusunda rahatlatıcı bir açıklama yaptı. Buna göre robotlar işinizi elinizden almayacak.

Dünyada büyük çaplı üretime ilk geçen Ford şirketi oldu. Saatler süren üretim aşamaları, Ford sayesinde sadece birkaç dakikaya indi. Bu sayede hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlandı. Şimdi ise yeni bir iş kolu nedeniyle işçiler tedirgin olabiliyor. Üretim yapan makineler, kısa sürede işçilerin yerine geçecek görüşünü savunanlar var.

Ford, robotlar konusunda rahatlattı

Ford İnsan Kaynakları Yöneticisi, “Bence her zaman bir insan eline ihtiyaç duyacağız. İnsanlar, otomobil üretiminde ve bazı aşamalarda her zaman robotlardan önde olacak” ifadelerine yer verdi ve bu, işçiler için olumlu bir açıklama.

Ford robotlar konusunda

Makineler ve yapay zekadan beklentiler çok yüksek. Üretim bandından satış işlemlerine kadar neredeyse her alanda makineler ve yapay zekanın kullanımı sağlanmak isteniyor. Ancak bu konuda iki aykırı görüş hakim. Bazıları insan gücüne her zaman ihtiyaç olduğunu düşünürken, diğerleri böyle bir ihtiyacın olmadığını ifade ediyor.

Her ikisi arasındaki görüş ayrılıkları devam ederken oldukça kritik bir noktaya bakmak şart. Her ne kadar Ford, robotlara ağırlık verse bile yine de ilk etapta bunu sağlamak insanlara bağlı olacak. Bakalım yapay zeka ve makineler ile insanlar arasındaki mücadele nereye kadar gidecek?

Exit mobile version