Ford Mustang Mach 1 dünya çapında satılacak

Kuzey Amerika dışındakilerin çok üzülmesine rağmen, en özel Ford Mustang varyantlarından biri olan Shelby GT350, dünya çapında satın alınamıyordu. Ancak Ford Authority, Mustang ekibiyle 2021 Mustang Mach 1’in dünya çapında satışa sunulacağını doğruladı ki bu kesinlikle iyi bir haber.

FORD MUSTANG MACH 1 ÖZELLİKLERİ

Tabii ki, Mustang Mach 1 tam olarak Shelby GT350 gibi değil, ama yine de gelecek vaat eden, pist odaklı bir makine. En yeni Mach 1, bu görünümde 480 beygir gücü ve 420 pound-feet tork üreten Ford’un 5.0L Coyote V8 motoru ile donatılmıştır.

Aynı zamanda emme manifoldu, yağ filtresi adaptörü, motor yağı soğutucusu ve mükemmel Tremec 3160 6 ileri manuel şanzımanı da dahil olmak üzere bir dizi GT350 bileşeniyle doludur. Ancak alıcılar ayrıca Ford’un yükseltilmiş torklu 10 vitesli SelectShift otomatik şanzımanı tercih edebilir.

Elon Musk, yeni Tesla Model S Plaid’e dair detay verdi

FORD SHELBY GT500’DEN ESİNTİLER

Altında, Mustang Mach 1, Ford’un en son MagneRide kalibrasyonu, daha sert bir direksiyon I şaftı, yeni EPAS kalibrasyonu, daha sert sallanma çubukları ve ön yaylar, Mustang GT Performance Pack 2’den bir fren güçlendirici, daha sert burçlara sahip bir arka alt şasi ve bir Shelby GT500’den arka ayak bağlantısı.

KARARTILMIŞ KOYU BOYALI JANTLAR

Mach 1, 19 inç x 9.5 inç ve 19 inç x 10 inç beş kollu karartılmış koyu boyalı alüminyum jantlar veya 19 inç x 10.5 inç ön ve 19 inç x 11 inç arka karartılmış koyu boyalı alüminyum jantlarla donatılmıştır. Yalnızca manuel şanzıman ile mevcut olan isteğe bağlı taşıma paketi bulunur.

Ford, yeni Mach 1’in pistte müthiş bir performans sergileyeceğini vaat ediyor ve kesinlikle böyle görünüyor. Ancak Coyote’u sevdiğimiz kadarıyla, GT350’nin 5.2L Voodoo V8’iyle aynı sihri çağrıştırmıyor. Voodoo 526 beygir gücü ve 429 pound-feet tork olarak derecelendirildiği için o kadar da güç üretmiyor.

Her şeye rağmen, Mach 1’in dünya çapında satılacağı gerçeği, dünyadaki Mustang hayranları için kesinlikle harika bir haber.

Exit mobile version