Flash Media Server ile yapabilceklerimiz

Kurulum

Flash Media Server, kurulumu bazı insanlara göre kolay, bazı insanlara göre zor bir yazılım, PC”inizde konfigurasyona göre bu sorun çıkarıp çıkarmayacağınızı göreceksiniz. Ben bu eğitim için yeni bir server kurdum ve üzerine Adobe sitesinden indirdiğim FMS 3.5 kurdum. Kurulum bittikten sonra 3.5.4 update”ini üzerine kurdum. Daha sonrada da ADSL modem üzerinden gerekli güvenlik ayarlarını yaparak FMS”imi dış dünyaya açtım.
 


 
Programın Demosunu edinin

Adobe FMS pahallı olmasına karşın 10 kişiye kadar demo olarak kullanmanıza izin veriyor. Buda size projenizi son haline getirene kadar gerekli testleri yapmanıza imkan veriyor.Hız ve performansı çok iyi olmasına rağmen yazılı kaynak ve örnek kod bulmak gerçektende çok zor. Alternatif olarak Red5 ve Wowzakullanabilirsiniz. Performans ve desteklerini incelemeniz gerekir. FMS”i ben Windows XP Pro altına kurdum ancak siz istiyorsanız Linux versiyonunu kurabilirisiniz. öncelikle www.adobe.com sitesinden Flash Media Server”ı downloads bölümünden seçin
 

 
Eğer varsa AdobeID”iniz ile yoksa yeni bir üyelik yaratarak siteye giriş yapın.

Windows 274 MB seçin ve download edin.

Next tuşuna basın, kuruluma başlayın.

 
Kurulum başladıktan sonra, yasal olarak bütün kuralları I accept diyerek kabul edin ve Next tuşuna basın.

Seri numaranız var ise bu noktada girin yada boş bırakarak 10 kişilik demo versiyonunu kullanabilirsiniz (daha sonradan seri numarası girebiliyorsunuz).

 
Karşınıza çıkan diğer pencereleri Next diyerek geçebilirsiniz.

FMS ve Apache kurulmasını isteyerek Next tuşuna basın.

 
Sizden yönetici için kullanıcı adı ve şifre istediği zaman uzun ve karışık bir şifre ile FMS”iniz güvenli kılın.

Port numarası olarak 1935 olarak bırakıyorum, eğer siz isterseniz değiştirebilirsiniz. Administrator (yönetim portu) ise 1111

 
Launch Adobe Flash Media server 3.5.1 Start Screen: Başlangıç ekranını aç
Start Adobe Flash Media Server 3.5.1: FMS server”ını çalıştır.
Start Flash Media Server when this computer starts : Bilgisayar her açılışında FMS”iyi çalıştır.

Yönetim paneli açıldı.

 
Şifremizi ve Local IP”imizi girerek FMS login olalım. Herşey düzgün çalışıyor.

Güncelleme

http://www.adobe.com/support/flashmediaserver/downloads_updaters.html sitesinden biz 3.5.1 kurduğumuz için 3.5.4 versiyonun download ediyoruz (güncellemek her zaman faydalıdır, ama bilgisayarınız yedeğini almayı
unutmayın). Eğer siz 3.0.6 veya alt versiyonlardan birine upload edebilirsiniz.

 
Var olan FMS servisi geçici olarak durdurabilmek için YES seçiyoruz.

Seri numarasını yine boş bırakıyoruz.
diğer sorularada Next diyerek devam ediyoruz.

Modem ayaları
öncelikle www.canyouseeme.org sitesinden ADSL modemizinden yada var ise Firewall veya antivirus programızın 1935 nolu portu kısıtlayıp kısıtlamadığını kontrol edin.

Eğer bir kısıtlama ile karşılaştıysanız, Adsl modeminize, firewall, antivirus programımıza ve Windows firewall ayarlarınızı kontrol edin. (Nod32 antivirus programı ile arasında bir sorun daha önce bana yaşatmıştı)

 
Kullandığınız modem”de Virtual servers yada NAT”ı kullanarak 1935 nolu gelen bütün sinyalleri network”unuzdeki FMS kurulu olan PC”inizin IP”sine yönlendirin. (benim kurduğum PC”inin IP”si 192.168.1.2, sizinki daha farklı olacaktır.)

Bana ayrılan sayfaların sonuna geldiğim için örnek uygulama yazımına gelecek yazımdan itibaren başlayacağım.
Görüşmek üzere.

 

Exit mobile version