Flame Ne Demek? Flamer Kime Denir?

Çevrim içi pek çok video oyununda sıkça kullanıldığı görülen terimlerden biri olan flame ne demek? Detaylı olarak açıkladık.

Flame Ne Demek? Flamer Kime Denir?

Her video oyununun bir jargonu vardır. League of Legends, Dota ve benzeri video oyunları söz konusu olduğunda da bu bir istisna değildir. Örneğin bu tür oyunlara yeni başlayan oyuncuların en çok yanıt aradığı soruların başında flame ne demek geliyor.

Söz konusu video oyunların galibiyet ile sonuçlanması için her oyuncu takım arkadaşlarına güvenir. Kimse takımının kaybetmesine neden olmak istemez. Bununla birlikte, bazı oyuncular takımındaki herkesin iyi performans sergilemesi için onlar üzerinde baskı kurma eğiliminde olabiliyor.

Flame terimi de bununla oldukça bağlantılıdır. Bu yazıda hem bu terimin ne anlama geldiğini ve ne amaçla kullanıldığını hem de kimlere flamer dendiğini öğreneceksiniz.

Flame Ne Demek?

Flame, bir video oyununda diğer oyunculara karşı hakaret, küfür ya da başka bir şekilde olumsuz davranışlar sergileyerek oyuncuların sükûnetini ve moralini bozmaktır.

League of Legends gibi takım tabanlı video oyunları söz konusu olduğunda bazı oyuncular takım arkadaşlarının moralini bozacak söylemlerde bulunarak onların kötü bir oyun geçirmesine neden olarak flame yapmış oluyor.

Araştırmalara göre oyuncular çevrim içi oyunlarda ne kadar fazla zaman geçirirse flame yapmaya o kadar çok yöneliyor. Başkalarına huzursuzluk veren oyuncular, kendilerini olduğundan daha agresif bir şekilde ifade ediyor.

Flamer Kime Denir?

Flamer, video oyunlarında takım arkadaşlarına ya da rakip takımın oyuncularına yönelik olumsuz söylemlerde bulunan kişilere denir.

Çoğu oyuncu, bir oyuncu kendisine olumsuz söylemlerde bulunduğunda bu durumu doğal olarak şaşkınlıkla karşılar. Bir oyuncuya flame yapıldığında oyundan çıkacak kadar kendini kötü hissetmeye başlayabilir. Bu nedenle oyunda genel olarak kötü bir performans sergileme eğiliminde olurlar.

Bu durum ileri seviyede mağdur konumundaki oyuncunun psikolojisini olumsuz etkileyebilir. Genellikle oyunda yeterince iyi ya da beklendiği kadar iyi olmadığı için kendisine olumsuz ifadeler kullanılan oyuncular, kendilerine yazılanları ya da sesli olarak söylenenleri duyduğunda üzülebilir.

Her oyunda bu tür davranışların mağduru olan oyuncular, bu tür saldırıların oldukça yaygın olduğunu düşünerek her ne kadar oynamaktan keyif alsa da o video oyununu oynamayı dahi bırakabilir.

Bu nedenlerden ötürü takımdaki her oyuncunun bir insan olduğunu, onların da duygulara sahip olduğunu ve söylenen sözlerin onları incitebileceğini unutmamak gerekiyor.

Exit mobile version