Fiyatları ile piyasadaki en iyi kameralı dronlar

İster ilk dronunuzu alacak olun isterseniz de sadece mevcut olanı yenilemek isteyin, size sunduğumuz dron grubunda her fiyat aralığı ve özellik düzeyi için sağlam bir seçenek var.

Dronlar fazla klas ve enteresan teknoloji ürünleri olabilirler, ancak oyuncak olarak düşünülmediğini unutmayın. Acemiyseniz becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak daha uygun bir dronu tercih edin, daha pahalı dronlar deneyimli fotoğrafçılar için düşünülebilir. Aşağıda her beceri düzeyi ve her fiyat seviyesinden seçenekleri derledik. 

 


Parrot MAMBO Dron
Fiyatı: 629 TL

Parrot Mambo, yeni başlayanlar için uygun olan satın alınabilir bir dron. Onu uçurmak son derece eğlenceli ve diğer dronlarla, uçan balonlarla savaşmak veya arkadaşlarınızı sıkıştırmak için kullanabileceğiniz sökülebilen minyatür bir top atıcı ile birlikte geliyor. Top atıcıyı, 4 gramın altındaki nesneleri alıp taşıyabilen ve yere bırakabilen “kavrayıcı” ile değiştirebilirsiniz. Bu mini cihazın temel özellikleri arasında dokuz dakika pil ömrü, 20m uçuş mesafesi ve 60 fps’lik bir kamerası bulunuyor. Menzili 60m”ye çıkarmak istiyorsanız ayrı bir kontrol cihazı satın almanız gerekir.

 

GoPro Karma Dron
Fiyatı: 4,999 TL

Bu kolay uçurulan dron, GoPro’un 4K Ultra HD video çekebilen en yeni HERO 5 Black aksiyon kamerası ile birlikte geliyor. Akıllı telefonunuzla kontrol etmek yerine, entegre bir dokunmatik ekrana sahip oyun tarzı kontrol cihazı kullanarak uçurabilirsiniz. Bu dron, 3km”lik bir menzile ve 20 dakikalık bir uçuş süresine sahip. Karma, uzun, ince ve katlanabilir bir yapıda, böylece bir sırt çantasına sığacak kadar küçük. Rakiplerinin aksine, engellerden otomatik olarak kaçınamıyor ve sahibini otonom olarak takip edemiyor.

 

DJI Spark Mini Dron
Fiyatı: 2,229 TL

DJI Spark, satın alabileceğiniz en taşınabilir ancak yetenekli dronlardan biri. Uçurmak son derece kolay ve onu el hareketleriyle kontrol etmenizi sağlayan sensörleri var. Elinizi hafifçe salladığınızda 4-5m öteye gidiyor, iki elinizi kaldırdığınızda size geri dönüyor ve avucunuzu açık bir şekilde uzattığınızda gelip konuyor. Spark sizi takip eder, videolar kaydeder ve selfie çeker. 15 dakikalık bir kısa pil ömrü var, ancak iyi tasarlanmış ve uygun fiyatlı, ayrıca sağlam bir kamera ile birlikte geliyor.

 

DJI Mavic Pro Dron
Fiyatı: 4,999 TL

İster profesyonel bir fotoğrafçı olun isterseniz yeni başlayan biri, DJI Mavic Pro, kompakt tasarım ve eşsiz uçabilme özelliği arasında sizin için iyi bir yer bulmayı başarıyor. Engellerden kaçınma teknolojisi, 6 km çalışma menzili ve 4K ve 1080p çekimleri yapabilen eşsiz bir kamerası bulunuyor. Bu ultra taşınabilir dron ile yaklaşık 20 dakika uçuş süresine sahip olursunuz. Kablosuz denetleyicisi, Android veya iPhone’unuza bağlanır ve mesafe, hız, pil ömrü ve yükseklik gibi bilgilerin yanı sıra yerleşik kamerasından canlı yayın da sağlar.

 

Parrot BeBop Drone 2
Fiyatı: 2,499 TL

Parrot BeBop Drone 2, üç eksenli görüntü sabitleme özelliğine ve 30fps’de 1080p video çekebilen 180 derecelik bir balıkgözü lensine sahip olan 14MP”lik bir kameraya sahip. Bataryası, 15 m/sn’ye kadar yatay hızlarla havada 25 dakikaya kadar kalmasına izin veriyor. GPS özellikli otomatik pilot, akıllı telefon kontrolleri ve 300m Wi-Fi menzili de temel özellikleri arasında.

 


HUBSAN X4 H107C Quadcopter Dron
Fiyatı: 191 TL

HUBSAN”ın X4 H107C”si, kullanıcının avucuna sığan harika bir başlangıç dronu. Tek bir şarjla yedi dakikaya kadar uçabiliyor ve 720 x 240 piksel çözünürlükte video çekimi yapabiliyor. Cihaz, normal ve uzman uçuş modlarına sahip ve akrobatik parende atmayı ve ekseni etrafında tam dönüşleri gerçekleştirebiliyor. Ayrıca, pratik bir denetleyici ile birlikte geliyor.

 

YUNEEC Q500 4K Quadcopter Dron
Fiyatı: 5,525 TL

YUNEEC’in ileri teknoloji ürünlerinden biri olan bu Q500 sürümü, 4K video ve 12MP”de fotoğraf çekebiliyor. Kamera üç eksenli bir gimbal üzerinde sabitleniyor, bu nedenle sarsıldığında bile kaliteli görüntüler yakalayabiliyor. Q500 4K, 25 dakikaya kadar uçabiliyor ve dokunmatik ekranlı bir denetleyici ile birlikte geliyor. Dronun önemli bir güvenlik özelliği FAA uçuşa yasak bölgeleri içeren bir veritabanının bulunması.

 


UDI RC UDU818A Discovery Quadcopter Dron
Fiyatı: 269 TL

100 doların altındaki bir seçenek olan UDI RC UDU818A, bir seferde 8 dakikaya kadar havada kalıp 720p video çekebiliyor. Dron’un diğer önemli özellikleri arasında, tek tuşla havada takla atma, 40m menzil ve dahili düşük pil uyarısı olan uygun bir uzaktan kumanda bulunuyor.

 

DJI Phantom 3 Standart Dron
Fiyatı: 2,999 TL

DJI Phantom 3, günümüzde piyasadaki en iyi kameralı dronlardan biri olarak kabul edilmekte. Bir HD kamera ve bir stabilizasyon gimbalı ile donatılmış ve havada 25 dakika kalabiliyor. Kullanıcılar bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla cihazın kamerasını kontrol edebiliyorlar. Bir sürü uçuş modu ve geniş bir Wi-Fi alanı Phantom 3’ü deneyimli kullanıcılar için mükemmel bir seçenek haline getiriyor.

 


3DR Solo Quadcopter Dron
Fiyatı: $298

3DR Solo’nun bu dronu, üç eksenli bir gimbal ile GoPro kameralar (fiyata dahil değil) için bir montaj aparatı içeriyor. Akıllı telefonunuza bağlandığında, dron, kullanıcıları izleyebiliyor ve GoPro kamerayı kontrol etmelerine izin veriyor. 3DR Solo da oldukça iyi bir performans sergiliyor – 120m maksimum irtifada 88km hızla uçabiliyor. Büyük bataryası havada 25 dakikaya kadar kalmasını sağlıyor. Bu model yeni başlayanlar için uygun değil. 

 

Estes Proto-X FPV Quadcopter Drone
Fiyatı: $90

Başka bir başlangıç dronu da, 720p video çekebilen ve havada takla atabilen Estes. Kontrol ünitesinde, canlı hava dolaşımını drondan izlemek için kullanışlı bir ekran bulunuyor. Cihazın yeni başlayanlar ve uzman modları var, 650 mAh pili ve yedek rotor bıçakları perakende kutusundan çıkıyor.

 

Exit mobile version