FiveM FPS Arttırma Nasıl Yapılır?

FiveM FPS arttırma yöntemine mi ihtiyacınız var? Bu rehberde FPS'i büyük ölçüde arttıracak en etkili yöntemleri bulabilirsiniz.

FiveM FPS Arttırma Nasıl Yapılır?

FiveM, GTA V oyunu için geliştirilen üçüncü taraf çok oyunculu moddur. Bu, topluluk sunucuları oluşturmayı mümkün hâle getirerek oyuncuların rol yapmasına olanak sunuyor. Kulağa eğlenceli gelse de düşük FPS sorunu yaşarken oyundan o kadar da çok keyif almak mümkün değil. Neyse ki FiveM FPS arttırma yöntemleri ile bu sorunu aşabilirsiniz.

Bu rehberde yer alan çözüm yollarına başvurarak saniyedeki kare sayısını (FPS) önemli ölçüde arttırmanız mümkündür. Büyük bir ilerleme kaydetmek için adımları eksiksiz bir şekilde takip ettiğinizden emin olun.

FiveM FPS Arttırma Yöntemleri

Yukarıda yer alan yöntemler, FiveM oynarken yüksek FPS almanıza yardımcı olacak yöntemlerdir. Hangi yöntemin neden ve nasıl uygulanacağı gibi bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Oyun Modunu Etkinleştirme

Microsoft’un Windows işletim sisteminde kullanıcılara sunduğu oyun modu, arka planda çalışan bazı işlemlere son vererek video oyununda daha yüksek performans almanıza olanak tanır. Bilgisayarda genel olarak oyun oynuyorsanız oyun modunu etkin tutmanız önerilir.

Arka plandaki işlemlerden ötürü saniyedeki kare sayısında düşüş meydana geliyorsa oyun modu sayesinde bu sorun çözülecek ve FiveM’de daha yüksek FPS alacaksınız.

FiveM’i Yüksek Performansta Çalıştırma

Windows’un grafik ayarları bölümünde FiveM’i yüksek performansta çalışacak şekilde bir düzenleme yaparsanız saniyedeki kare sayısında önemli bir artış meydana gelecektir. Bunun nedeni, önceliğin FiveM’e verilmesidir. Kaynaklar daha etkili şekilde kullandığından oyunda da donma ve takılma gibi sorunlar yaşamazsınız.

Bu işlemi gerçekleştirmek için şu adımları takip edin:

Arka Plandaki İşlemleri Sonlandırma

Arka planda aşırı kaynak kullanan uygulamaların çalışmasına son vermek, FiveM’de daha yüksek FPS almanıza yardımcı olacak bir diğer yöntemdir. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra kaynaklar daha çok FiveM için kullanılmaya başlanacak ve dolayısıyla saniyedeki kare sayısı da artacaktır.

İşletim Sistemini ve Sürücüleri Güncelleme

İşletim sistemini ve sürücüleri güncel tutmak, oyunda en iyi performansı almanıza yardımcı olabilir. İşletim sistemini “Ayarlar > Windows Update” yolunu takip ederek en son sürüme güncelleyebilirsiniz. Sürücüleri güncellemek içinse driver güncelleme programlarını kullanabilirsiniz. Bu programlar, teknik bilginiz olmadan sürücüleri güncellemenize imkân tanır.

Exit mobile version