Firefox Güncellemesi Güvenlik ve Şifre Sağlıyor

Firefox, Haziran ayında varsayılan olarak bir üçüncü taraf takipçisini engelleyerek gizliliğinizi korumaya çalışan bir özellik olan projesini başlattı. Bugün indirebileceğiniz en son güncellemeyle Firefox şimdi tarayıcınızda kişisel bilgilerinizi nasıl koruyacağınızın ayrıntılarını gösteren bir gösterge panosu sunuyor.

Kontrol paneline, adres çubuğunun yanında bulunan bölüme tıklayarak veya üç satır simgesine dokunarak ve ardından “Gizlilik Korumaları” menü öğesine tıklayarak erişebilirsiniz. Gösterge tablosuna hangi yoldan giderseniz gidin, Firefox’un türlerine göre ayrılmasını engellediği tüm üçüncü taraf çerezlerine günlük bir genel bakış sunuluyor.

Firefox güncellemesi yakında genişleyecek

Firefox’un hedeflediği dört farklı çerez türünün her biri için nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlayan bir açıklama bölümü bulunuyor.

Gizlilik Koruması panosundan, Firefox’un birkaç yeni özelliğe sahip olan Lockwise şifre yöneticisine de erişebilirsiniz. İlk olarak, Mozilla güçlü şifreler oluşturmanıza yardımcı olacak yeni bir şifre üreticisi ekledi. Şirket ayrıca, yakın tarihli bir veri ihlali nedeniyle şifrelerinizi değiştirmeniz gerekip gerekmediğini size bildirecek yeni bir denetim aracı ekledi.

Firefox’u günlük tarayıcınız olarak kullanmasanız bile, Mozilla’nın çalışması size dolaylı olarak fayda sağlayacaktır.

Exit mobile version