Final Fantasy XIV PlayStation 5’e geliyor

Square-Enix’in Cuma günkü duyurusuna göre Final Fantasy XIV, PlayStation 5’e geliyor. Açık betayla birlikte 13 Nisan’da başlayacak.

Bir teaser fragmanı, oyunun 4K çözünürlükte çalıştığını gösteriyor. Şirket, önemli ölçüde iyileşmiş kare hızlarına ve daha hızlı yükleme sürelerine sahip olacağını söylüyor. Oyunun PS4 sürümüne kaydolduysanız, yeni optimize edilmiş sürüm beta sırasında hiçbir ekstra ücret ödemeden oynanabileceksiniz.

Final Fantasy XIV aynı zamanda Endwalker adında yeni bir eklenti paketi alacak:

“Endwalker, Hydaelyn ve hatta Ay’a seyahat ederken Warriors of Light’ın her zamankinden daha büyük bir felaketle karşılaşacağı Hydaelyn ve Zodiark hikayesinin doruk noktasına sahip. Endwalker, A Realm Reborn ile başlayan uzun soluklu hikayeyi sona erdirmenin yanı sıra, sevilen MMO için yeni bir başlangıca işaret ederek, uzun süredir hayranların ve yeni oyuncuların birlikte keyif alabileceği yeni maceralara zemin hazırlayacak.”

Square Enix Final Fantasy XIV’i ilk 2010’da piyasaya sürdüğünde, oyun oyunculardan ve eleştirmenlerden tepki almıştı. Hatta orijinal yönetmeni ile yapımcısı projeden ayrıldılar ve geliştirici 2012’de sunucularını kapattı. Oyunu 2013’te Final Fantasy XIV: A Realm Reborn olarak yeniden başlattılar.

Exit mobile version