FIFA 22 Çapraz Platform Testine Başlıyor

FIFA 22 yakında çapraz platform testine başlayacak. Bu özellik FIFA 23'te tam desteğin olacağını işaret ediyor. Test PS5, Xbox Series X ve Google Stadia'yı içerecek.

EA Sports yakında FIFA 22 oyununda çapraz platform çok oyunculu oyunu test edecek. Bu, sonbahardaki FIFA 23’ün seri tarihinde ilk kez tüm modlarda çapraz oynama uygulayacağı ihtimaline işaret ediyor.

Çapraz oyun testi, FIFA 22’nin PlayStation 5, Xbox Series X ve Google Stadia sürümlerini içerecek. Çevrimiçi Sezonlar ve Çevrimiçi Dostluk Maçları modundaki maçları kapsayacak. (Çevrimiçi Dostluk Maçları, insan rakiplere karşı bir defaya mahsus maçlardır. Çevrimiçi Sezonlar, oyuncuları dereceli klasmanlarda yukarı veya aşağı hareket ettirmek için bir dizi Dostluk Maçını birleştirir).

Konuyla İlgili Açıklama Geldi

EA Vancouver’dan Goran Popovic bir SSS’de, “Oyuncularımızın mümkün olduğunca çok sayıda arkadaş ve başkalarıyla oynamasını sağlamak isterken, oyuna yeni sorunlar ekleme şansını azaltmak amacıyla testi bu iki modla sınırladık. Bu iki moddan aldığımız oyun verilerinin ve geri bildirimlerin, Cross-play’in gelecekteki oyunlarda nasıl daha fazla uygulanabileceği konusunda bilgi vermeye yardımcı olacağından eminiz.” söyledi.

FIFA 22 Çapraz Platform Nasıl Yapılır?

Güncelleme yoluyla çapraz oyun testi geldiğinde, oyuncular ana menünün sağ alt köşesinde bir pencere öğesi görecekler. Düğme istemlerini takip etmek, platformlar arası oynamayı etkinleştirir veya devre dışı bırakır. Eşleştirme Seçenekleri Ayarları ekranında bir kabul/devre dışı bırakma düğmesi de vardır.

Mart ve Nisan aylarında, içeridekiler ve etkileyiciler, çapraz oyunun bu yıl test edileceğini ve bir sonraki FIFA ile tamamen uygulanacağını tahmin etmişti. EA Sports’un kıyaslama başlığı, Sony’nin PlayStation kullanıcılarının diğer konsollardaki oyunculara karşı Fortnite oynamasına izin verdiği 2018 sonbaharında ciddi bir şekilde başlayan, çapraz platform desteği olmayan son büyük çok oyunculu oyunlardan biridir.

Google Stadia ile de Eşleşme İhtimali Oldukça Yüksek

SSS’de Popovic, çapraz oyun testinin “FIFA 22’nin oynanışı üzerinde doğrudan bir etkisi olmadığını” söyledi. Bununla birlikte, konsollardan veya Windows PC’den çok daha küçük bir kurulum tabanına sahip olan oyunun Google Stadia sürümü için eşleştirme fırsatlarını önemli ölçüde arttı.

FIFA 22, Mayıs ayı için PlayStation Plus abonelerinin kullanımına sunuldu. Ancak oyunun PlayStation 4 sürümüdür (PlayStation 5’te geriye dönük uyumlulukla oynanabilir). Bu test yalnızca oyunun yerel PlayStation 5 sürümü içindir.

Exit mobile version