FIFA 21 Stadia incelemesi

EA Sports, FIFA 21 oyununu, Google’ın oyun akış hizmeti olan Stadia platformuna getirerek nispeten keşfedilmemiş sulara doğru ilerliyor. Sonuç, çoğunlukla FIFA hayranlarının alıştığı deneyimle aynıdır.

Tıpkı Stadia’nın kadrosundaki hemen hemen her oyun gibi, FIFA 21 de istikrarlı bir internet bağlantısının insafına kalmış durumda. Yüksek hızlarda bile oyuncular, daha fazla olmasa da en az bir maçta kesinti yaşayabilirler. Bunların ciddiyeti, hızlı dalgalı bir pastan, oyunun donması ve parçalanması nedeniyle bir hedefe yönelik tamamen feci bir girişime kadar değişir.

Xbox oyunları artık Android’de oynanabilir

Bu sorunlar özellikle FIFA 21’in daha tempolu, daha küçük ölçekli bir maç olan VOLTA modunda belirgindir. Sokak futbolu ile genellikle FIFA oyunları tarafından sunulan devasa stadyum deneyiminden daha uyumlu, ancak yine de eğlenceli ve hatta zaman zaman standart modlardan daha iyi. Aslında VOLTA, oyuncuların sırf ne kadar eğlenceli olduğu için eski sürümlerden yeni sürüme geçmeleri için bir neden bile olabilir.

Ancak, arenanın ne kadar küçük olduğu ve oyun hızlı hareket ettiği için çok daha fazla zamanlama ve hassasiyet gerektirir. Stadia, zamanın çoğuna ayak uyduramıyor gibi görünüyor, bağlantı sorunları bazen rakiplerin oyundan kaçmasına neden oluyor. VOLTA, FIFA 21’in sunduğu diğer modlardan tazeleyici bir mola veriyor. Bu nedenle bağlantı sorunlarıyla gölgelendiğini görmek hayal kırıklığı yaratıyor.

FIFA 21’in çevrimiçi çok oyunculu maçlarında sorun daha da sinir bozucu. Kötü bir bağlantı, bir oyuncunun reytingi üzerinde somut bir etkiye sahip olan bir kayba neden olabilir. Bu, özellikle oyunu rekabetçi bir kapasitede oynamak isteyenler için ciddi bir sorundur. Neyse ki, sorunlar tek oyunculu maçlarda olduğu kadar sık ​​görünmüyordu, ancak bunun Stadia’nın meşru bir şekilde çok oyunculu maçlara öncelik vermesinden mi yoksa sadece beraberlik şansından mı kaynaklandığını belirlemek zor.

FIFA 21 STADIA İLE BAĞLANTI SORUNU KORKUNÇ HALDE

Düşük hızlı bir internet bağlantısında tüm bağlantı sorunları anlaşılabilir, ancak 300 MBps indirme ve Google’ın ağı güçlendiren kendi Mesh WiFi sistemi ile sorunlar çok daha korkunç hale geliyor. Hizmetin bir yıldan fazla deneyimle, kalıcı bağlantı sorunlarının iyileştirilmesi gerekiyordu. Daha yavaş internet hızına sahip olanların iki kat daha dikkatli olmaları gerekecek, çünkü sorunlar şüphesiz orada daha belirgin hale gelecektir.

Tüm bunların arasında en sorunlu olanı, FIFA 21’in Stadia’daki düşük oyuncu sayısı, hatta lansmana bu kadar yakınken… Yoğun zamanlarda bir maç bulmak o kadar da zor değildir, ancak bir gün ortası maçı bulmaya çalışmak daha zor olacaktır. Şimdiye kadar bulmayı başardığımız en yüksek oyuncu sayısı, Sezonlar modunda yaklaşık 160 oyuncuydu ve bu, birkaç dakika içinde bir maç bulmak için yeterliyken, ilerleyen temel deneyim için bir sorun oluşturacak gibi görünüyor. Bağlantı sorunları bu kadar kalıcı olduğundan, oyuncuların konsol versiyonlarına atlamadığını hayal etmek zor.

FIFA 21 esasen çok oyunculu sahnesine göre yaşar ve ölür, bu nedenle düşük oyuncu sayısı bir endişe kaynağıdır. Elbette, her zaman çevrimdışı maçlar olacaktır, ancak AI rakipleri yalnızca bu kadar uzun süre ilgi çekicidir. Sürekli olarak oynayacak arkadaşları olanlar çok fazla endişelenmemelidir, ancak gün içinde bir veya iki maç yapmak isteyen insanların büyük çoğunluğu bunu sinir bozucu bulacaktır.

Exit mobile version