Fiat Uno Son Serisiyle Veda Ediyor

2021'in sonunda Fiat, Brezilya'da 37 yıllık üretimin ardından Uno'ya veda ediyor.

2021’in sonunda Fiat, Brezilya’da 37 yıllık üretimin ardından Uno’ya veda ediyor. Stellantis, Brezilya pazarı için 250 adetle sınırlı Uno Ciao’yu tanıttı.

Fiat Uno Ciao‘da, cilalı 14 inç alaşım jantlar, siyah aynalar, gövde rengi kapı kolları mevcut. Ayrıca bagaj kapağındaki Uno arması üzerindeki İtalyan bayrağının renkleri de var. Özellikle bir set ile birlikte Silverston Grisi renginde özel olarak mevcuttur. Profilde “Bir Efsanenin Hikayesi” anlamına gelen “La Storia Di Una Leggenda” yazan özel çıkartmalar var.

Bütçe Dostu Araç

Aracın içinde, Uno Ciao, gri ve siyah döşemenin çeşitli tonlarını birleştirerek koyu renk elde edilmiş. Modellerin konsolunda 1’den 250’ye numaralar yer alıyor. Bütçe dostu hatchback koleksiyoncuları veya Fiat markasının meraklıları için değer katıyor.

Araçtaki ekipman oldukça basit. Klima, hidrolik direksiyon, gösterge panelinde bir LCD ekran, merkezi kol dayama, Bluetooth bağlantılı ve USB bağlantı noktasına sahip bir ses sistemi, çift hava yastığı, elektrikli camlar, ABS, EBD, Isofix bağlantıları, tavana monte eşya bölmesi, arkadaki çocukları izlemek için ikinci bir ayna, bölünmüş ve katlanır arka koltuklar ve  tüm yolcular için koltuk başlıkları var.

Tıpkı temel Uno gibi, Ciao sürümü de, her ikisinde de 93 Nm (98.6 lb-ft) tork ile benzinle çalışırken 72 hp ve etanolde 75 hp üreten 1.0 litrelik Firefly Evo dört silindirli motorla donatılmıştır. vakalar. Güç, beş ileri manuel şanzıman aracılığıyla ön tekerleklere aktarılıyor. Fiyata gelince, Uno Ciao 84.990 Brezilya Reali ile liste fiyatı var. Ve bu da cari döviz kurlarına göre 14.826 dolar anlamına geliyor.

Fiat’ın Güney Amerika direktörü Herlander Zola’nın belirttiği gibi, Uno bölgedeki en çok satan aracıydı. Fiat, 1984’ten beri Brezilya’daki Betim fabrikasında 4.379.356 adet üretti.

Fiat Uno ilk olarak 1983 yılında Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlanan bir süpermini olarak ortaya çıktı. Model 1989’da makyajlanarak piyasaya çıktı ve İtalya’da üretim 1995’te sona erdi. Ancak, Fiat’ın Punto ve Palio gibi daha modern süperminileri zaten piyasaya sürmesine rağmen, Uno, Güney Amerika da dahil olmak üzere dünyanın birçok pazarında satışta kaldı. .

Fiat, 2010 yılında “Novo Uno” adını verdiği yeni nesli 2014 yılında ve 2016 yılında görsel ve mekanik güncellemeler getiren iki facelift ile tanıttı. Son Uno, 2021’in sonundan önce Betim fabrikasından çıkacak.

Exit mobile version