Farklı Şarj Aleti Telefonu Bozar mı?

Farklı şarj aleti telefonu bozar mı? Çakma, orijinal olmayan bir şarj aleti kullanmak telefona zarar verir mi? Cevapladık.

Çakma ya da farklı şarj aleti telefonu bozar mı, zararlı mı?  Bu sorunun cevabını hemen hemen her akıllı telefon kullanıcısı zaten biliyordur. Sorunun yanıtını bilenler zaten telefonun bozulup bozulmayacağını değil, orijinal şarj aleti kullanmamanın neden böylesine büyük olumsuz etkileri olduğunu merak ediyor.

Bu yazıda soru işaretlerini gidermek için hem sorunun yanıtını bilmeyenler için farklı bir şarj aletinin telefonlara olan olumsuz etkisinden hem de neden böyle bir olumsuz etkinin söz konusu olacağından bahsedeceğiz.

Farklı Şarj Aleti Telefonu Bozar mı, Tehlikeli mi?

Farklı Şarj Aleti Telefonu Bozar mı, Tehlikeli mi?

Kısa cevap vermek gerekirse farklı şarj aleti kullanmak, telefonunuzun bozulmasına yani ilk günkü gibi çalışmamasına neden olabilir.

Güç tarafında çok fazla bilginiz yoksa muhtemelen elinize geçecek olan ilk şarj aletinizi kullanacaksınız. Bunu yapmanızın çok fazla tehlikeli sonuçları olacaktır. Doğru şarj aletini kullandığınız sürece telefonunuzu şarj etmek için istediğiniz her şarj cihazınızı kullanabilirsiniz. Yeni nesil telefonlar, bataryayı korumak için güç alımı aşamasında titiz bir davranış sergiler.

Bu, çok güçlü bir şarj aletini kullansanız bile telefonunuzun patlamayacağı anlamına gelir. Her akıllı telefon bu tür tedbirlerle geliştirilmediğinden ötürü özellikle ucuz, her yerde bulunabilecek şarj aletlerinden kaçınmanız gerekiyor.

Bu şarj aletlerinin tamamı tehlikeli değildir fakat telefonunuz bu tür riskler göz önünde bulundurularak geliştirilmediyse güvende olmak için tedbirli olmalısınız. En iyi tedbirlerden biri de ucuz şarj aletlerini kullanmamaktır. Biraz pahalı olabilir fakat şarj aletini daha güvenilir ve saygın bir üreticiden almanız, başvurabileceğiniz en iyi seçenektir.

Akıllı telefonunuzu bu türden büyük risklere karşı korumak için atabileceğiniz en iyi adımlardan biri, telefon geliştiricisinin kendi sunduğu şarj aletini kullanmaktır. Bu şarj aletine ulaşamıyorsanız farklı bir şarj aleti kullanabilirsiniz ama seçim sırasında dikkatli olmalısınız.

Çakma şarj aletlerinin genellikle orijinal şarj aletleri ile aynı şekilde geliştirildiği söylenir. Şarj sürecinde herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmayacağı iddia edilir. Oysaki sahte şarj aletleri, akıllı telefon kullanıcıları için en büyük tehditlerden biridir. Farklı fakat telefonla uyumlu şarj aleti kullanmak, sahte bir şarj aleti kullanmaktan çok daha güvenlidir.

Exit mobile version