Farklı İsteklere Uygun Akıllı Saatler

Maceraperest misiniz, yoksa sportif mi? Yoksa sadece gündelik kullanım için mi akıllı saat düşünüyorsunuz? İsteğinize uygun akıllı saatleri sizler için derledik. Gelin birlikte bakalım...

female hands using smart watch with blank screen on wooden table with smartphone and coffee, top view

Akıllı saatler kullanım amacına göre şekillendirilebilmelerine ek olarak ‘direkt olarak’ isteklerinizle örtüşen özelliklerle gelebiliyorlar. Örnek olarak; Apple Watch serisinin gündelik kullanıma yönelik modeller ile daha aktif yaşamı esas alan Apple Watch Nike modelleri olarak ayrılmasını gösterebiliriz. Ek olarak sportif ve hareketli yaşama özgü outdoor kullanım, daha çok aksesuar olarak akıllı saatin konumlandırılması gibi farklı taleplere yönelik birçok model mevcut. Gelin bu modellere yakından bakalım…

Günlük Kullanım ve Aksesuar Olarak Akıllı Saatler

Apple Watch Series 7

Kısa süre önce satışa sunulan Apple Watch 7, gündelik kullanıma yönelik en iyi akıllı saat alternatiflerinden biri. Gerek tasarımı, gerekse teknolojik nitelikleri ile beklentilere ideal yanıtları başarıyla veriyor. Gündelik ifadesini ‘baz kullanım’ şeklinde ele almak da mümkün. Saati göreyim, akıllı telefon bildirimlerime erişim sağlayayım, hareketsiz kaldığım durumlarda beni uyarsın, spor hedefleri belirleyip ilerleme kaydetmeme yardım etsin ve eğlenceli uygulamalarla ‘kolumda’ keyifli vakit geçirebileyim diyenlere hitap ediyor.

Apple Watch Series 7, kullanıcının kanındaki oksijen doygunluğunu kolayca ölçen yeni SpO2 özelliğiyle sağlıkla ilgili kabiliyetlerini genişletiyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar genel fitness ve sağlık durumlarını daha iyi anlayabiliyor. Bu arada bir dipnot; oksijen doygunluğu veya SpO2, kırmızı kan hücrelerinin ciğerlerden vücudun kalanına taşıdığı oksijen yüzdesini ifade eder ve bu oksijenli kanın tüm vücuda ne derecede iyi taşındığını gösterir.

Ciltteki doğal değişkenleri gidermek ve sonucun doğruluğunu artırmak için Kanda Oksijen sensörü yeşil, kırmızı ve kızılötesi LED’lerden oluşan dört kümenin yanı sıra kandan geri yansıtılan ışığı ölçmek için, Apple Watch’un arka kristalinde bulunan dört fotodiyotu kullanıyor.

Apple Watch Series 7, yeniden tasarlanan ve etkileyici küçük tasarım içinde daha da fazla özellik ve gücü barındıran donanım sayesinde daha yüksek bir performansa sahip. Yeni bir işlemci kullanan akıllı saat, uygulamaların daha hızlı açılmasını sağlıyor. Bu arada, tüm gün süren pil ömrünü koruyor.

Huawei Watch 3

En güncel modellerden biri olan Huawei Watch 3, HarmonyOS işletim sistemiyle geliyor. 2 GB RAM, 16 GB depolama alanı, 466 x 466 piksel çözünürlüklü 1.43 inç büyüklüğünde AMOLED ekran, LTE, Wi-Fi ve dahili GPS gibi özellikleri ile dikkat çekiyor. Huawei’nin yeni akıllı saati, Hi6262 olarak isimlendirilen bir işlemciye sahip. 14 güne kadar şarj dayanıklılığı öne çıkan bir diğer artısı. NFC, dahili GPS, 100’den fazla spor modu ve 6 farklı aktivite türü ile dört dörtlük modeller arasında. Aktivite sırasında harcanan kaloriyi görmek, kalp atış hızını izlemek, uyku durumu ve kalitesi ile stres takibi gibi sağlık özellikleri de mevcut.

Samsung Galaxy Watch4 Bluetooth

Öncelikle şimdiye kadarki en gelişmiş Galaxy saat. Günlük kullanım için ideal alternatiflerden biri. Gerek ince tasarımı, gerekse kapsamlı özellikleri ile beklentilerinize yönelik son derece iyi bir yanıt. Örneğin yeni bir mesaj aldığınızda Galaxy Watch4 önceki konuşmaları da ekrana getirerek verimli bir sohbet deneyimi sunuyor. Egzersiz yaparken durmanıza gerek kalmadan tek bir dokunuşla resimleri görüntüleyebilirsiniz.

Galaxy Watch4 akıllı telefon özelliğiyle önde gelen sağlık teknolojilerini tek bir cihazda buluşturuyor. Tüm sağlık değerlerinizi zahmetsizce görüntüleyebileceğiniz Galaxy Watch3 ile sağlığınız tamamen sizin elinizde diyebiliriz. Sadece iki parmağınızla 15 saniyede Biyoempedans Analizi (BIA) ölçümü yapabiliyorsunuz. Dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerde. Yeni Samsung BioActive Sensör, sağlık hedeflerinizi yönetmeniz için sizi bilgilendirmek amacıyla vücut yapınızı gerçek zamanlı olarak belirliyor.

Galaxy Watch4’teki canlı mesaj panosuyla adımlarınızı takip edip arkadaşlarınızla yarışırken eğleniyorsunuz. Meydan okuma özelliği; egzersizleri eğlenceli, motive edici ve sosyal olarak ödüllendirici hale getirmek için hatıra rozetleri ve bir puan sistemi içeriyor.

Modelin küçük tasarımı sofistike kimliğini tanımlıyor. Zarif duruşu ve inceltilmiş ekranı ile görünüşünüzü tamamlıyor. Apple Watch 7 ile rekabet halindeki Galaxy Watch4, egzersiz alışkanlıklarınızı da unutmuyor.

OPPO Watch

Akıllı saat, deneyime dair ilk andan itibaren şunu net bir şekilde gösteriyor: Oldukça ergonomik. Genel itibarıyla parlayan, zarif ve klas bir görünüm sunuyor. Yanlardan bakıldığında kavisli tasarım dikkat çekiyor.

402 x 460 piksel çözünürlüklü AMOLED ekranı son derece hızlı şekilde tepki verdiği gibi hoş bir dokunmatik hissiyatı da bırakıyor. Ekranının kullanımı gayet kolay. Çok sayıda arayüz seçeneği sunulmuş halde. Hoş bir detay olarak OPPO Watch’ın ekranının dört bir yanında da sürüklenerek ortaya çıkan kısayollar yer alıyor. Yukarıdan aşağı doğru kaydırdığınızda kontrol paneli çıkıyor örneğin. Ek olarak çok sayıda kişiselleştirebilme özelliği unutulmamış; menüler ve kısayolları istediğiniz seçeneklerle düzenleyebiliyorsunuz.

Snapdragon Wear 3100 yonga seti kullanan Apollo 3 işlemcisi, 1 GB RAM ve 8 GB depolama alanı, öne çıkan donanımsal özellikleri durumunda. Depolama alanı sayesinde bolca oyun ve uygulama yüklenebiliyor. Google’ın WearOS işletim sistemi önyüklü. Akıllı saat, akıllı telefonunuzla ColorOS adlı uygulama üzerinden kolaylıkla bağlantı kuruyor.
OPPO Watch, herkes için erişilebilirlik vadeden mütevazı fiyat etiketleriyle de beğenimizi topladı.

Harekete Çekmek İsteyenlere Uygun Akıllı Saatler

Fitbit Versa 3

Versa 3, “Squircle” adı verilen bir stille geliyor. Yuvarlatılmış köşeler ve kare görünüm daha iyi ifade edilemezdi. Hafif konik ve açılı tasarım beğenimizi topluyor. Oldukça da hafif. Görünümün devamında ise her şey cihaz açılınca başlıyor, kullanıcı dostu ve her yaştan herkes tarafından kullanılabilir seviyede kolay yazılım.

İhtiyacınız olan motivasyonu sunan akıllı saat olan Fitbit Versa 3’teki dahili GPS ile hızınızı ve mesafenizi takip edebiliyorsunuz. Ayrıca arama, metin ve uygulama bildirimleri alabiliyor, sesli asistan kullanıp telefonunuz yakındayken kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca Active Zone Minutes, 20’den fazla egzersiz modu ve 12 dakikada hızlı şarj ile 6+ günlük pil sunuyor… Sağlık ve fitness hedeflerinize ulaşmak için ihtiyacınız olan tüm motivasyona bu akıllı saat ile sahipsiniz.

Casio WSDF30 BK Black

Casio’yu bilmeyen, duymayan var mı? Kesinlikle bir ikon. Bu markanın muazzam-klasikleşmiş- tasarım çizgisi dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de geniş kesimleri mıknatıs gibi kendine çekiyor. Markanın DNA’sında uzun süredir var olan bir diğer gerçek ise ‘dijitale’ yatkınlık. İnovasyonun sınırları hayranlık uyandırıcı şekilde zorladığı Casio modellerinden biri de WSDF30 BK.

Casio’nun çarpıcı tasarımlı yeni akıllı saati, segmentindeki çoğu modelden daha iyi bir ekrana sahip. 1.2 inçlik OLED ekran 390 x 390 gibi oldukça iddialı bir ekran, dolayısıyla daha canlı ve iyi görünüm sağlıyor. Üstelik ekranı, standart ekran ya da tek renk şeklinde iki ayrı kullanım senaryosu sunarak kullanıcı insiyatifine bağlı olarak şarj dayanıklılığının 2-3 kat artmasını (yaklaşık 3-4 gün) mümkün kılıyor. Sadece saat ve sensörler üzerinden kullanımda 3 aya varan dayanıklılık söz konusu. İnovasyon müthiş bir şey! Son olarak MIL-STD 810G sertifikasına sahip olan model neredeyse tank gibi. Su geçirmiyor ve darbelere karşı dayanıklı.

Stiline Özen Gösterenler İçin Akıllı Saatler

Louis Vuitton Tambour Horizon

Aşırı pahalı lüks eşyalara yönelmekle birlikte, aslında ne aradığınızı bildiğiniz sürece paranıza değebilecek üst düzey akıllı saatler de var. İşte bunlardan biri de Fransız moda devi Louis Vuitton tarafından üretilen Tambour Horizon. Altın ya da pırlanta yok, sadece Louis Vuitton markası var bu modelde. Onun dışında şık ve zarif görünüyor. Donanım konusu beklenildiği gibi ‘ortalama değerler’ sunuyor. Android işletim sistemi yüklü ve 24 saatlik pil ömrü vadediyor.

Kutu:

Kordon bolluğu

Akıllı saatler, çağımızın en sofistike teknolojik ürünlerinden biri. Temelde taşınabilirliği önceliklendiren inovasyon yaklaşımının zirve noktası aynı zamanda. Çünkü doğası gereği zaten yanınızdan ayrılmıyor. Bir aksesuar olarak da fayda sağladığı da bir gerçek. Özellikle son dönem üreticiler, kordon çeşitliliğine ayrı bir önem veriyor. Diğer yandan Apple Watch gibi seriler için geliştirilen üçüncü parti kordonlar da bolca mevcut.

Asistanım yanımda

Akıllı saatler, akıllı telefonunuzla eşleştirilerek bir nevi kolunuzdaki asistan haline dönüşüyor. Facebook ya da WhatsApp bildirimlerinizi telefonunuzu cebinizden çıkarmadan kolunuzu kaldırıp görebiliyorsunuz.

Apple Watch’a övgü

Ekosistemin doğuşu aslında çok öncelere uzanıyor. İlk akıllı saatin Apple Watch olmadığını biliyoruz. Ancak her şeyin onun lanse edildiği 2014’ten itibaren değişmeye başladığına itiraz edebilecek kimse yok. Küresel ölçekte daha önce hissedilmemiş bir bilinirlik seviyesine taşınan akıllı saatler, bunu şüphesiz Apple Watch’a borçlu.

Rekabet boyutu

Apple’ın ikonik tasarımlı akıllı saatlerinin rekabette yeni boyutlar meydana getirdiği açık. Samsung, uzun yıllardır öne çıkan rakip durumunda. Her geçen yıl daha da iyi hale getirilen giyilebilir teknoloji ürünleri ile Güney Koreli şirketin zirvenin ortakları arasında konumlandığını belirtmek mümkün. Bir diğer yıldız üretici de elbette Huawei. Çin merkezli öncü şirketin son yıllarda sunduğu akıllı saatler; gerek performans, gerekse mütevazı fiyat açısından rekabetin seyrini etkiliyor.

Favori Akıllı Saat Uygulamalarımız

1- Recordr

Akıllı saatlerin güzel yanlarından biri de ‘casusluk’ için bire bir olmaları. Bu cihazlarla etrafınıza hissettirmeden ses kaydı yapabilirsiniz örneğin. Recordr tam olarak bu işe yarıyor.

2- Stocard

Android Wear’lı veya watchOS’lu akıllı saatlerin belki de en önemli özellikleri sadakat programlarıyla entegrasyon imkanı sunan, oldukça ‘mobil’ cihazlar olmaları. Stocard, adeta kolunuzda taşıdığınız sadakat kartlığı. Hediye kartlar, barkod ve ödeme kartlarının saklanmasını sağlıyor.

3- Google Keep

Ona ‘OK, Google’ deyin ve kayıt başlasın… Bu etkileyici uygulama sayesinde aklınıza gelen şeyleri sesli olarak söyleyebilir, akıllı saatinizin kaydetmesini sağlayabilirsiniz.

4- Spotify

Müzik akışı denildiği zaman akla ilk gelen uygulama hala o! Spotify, akıllı telefonla yapılabilen her şeyin gerçekleştirilebildiği harika bir deneyim vaat ediyor. Kaydırın, sürükleyin, hepsi Spotify akıllı saat uygulamasında mümkün.

5- Run Keeper

Akıllı saatlerle spor arasında gerçek bir bağ var. Bu yöndeki birçok modelin temel aldığı nokta da bu. Yürüyün kaydedelim, koşun hesaplayalım. Hatta zıplayın ne kadar yükseğe çıktığınızı söyleyelim diyen sayısız uygulama var. Run Keeper ise en iyisi.

Exit mobile version