Falcon 9 Roketi Havada Parçalandı: Meteor Yağmuru Gibi!

İnsanlığın uzaya taşınması için önemli bir görev üstlenen Falcon 9 roketi havada parçalandı. Ortaya çıkan görüntü ise adeta meteor yağmuru gibiydi.

SpaceX şirketi düzenli olarak yeni roket denemeleri yapıyor. Bu denemeler sonucunda bazen eski roketler patlarken kimi zaman yenilerine yer açılıyor. Ancak bugüne kadar ortaya çıkan en eşsiz Falcon 9 patlaması görüldü. Dışarıdan bakanlar bunun meteor yağmuru olduğunu zannetti.

4 Mart 2021 tarihinde Falcon 9 roketi uydu taşımak için fırlatılmıştı. Bu fırlatmanın hemen ardından normal şartlarda roketin uzaydan geri dönmesi gerekiyordu. Bunun için manevra yapacak ekipmanları vardı. Ancak ilginç bir şekilde roket manevra yapamadı. Böylece dünya yörüngesinde amaçsız bir şekilde salınıp durdu.

Falcon 9 roketi havada ilginç görüntülere neden oldu

Dünyanın en güvenli roketleri arasında gösterilen Falcon 9 bu defa ters köşe yaptı. Güvenli bir şekilde dünyaya iniş yapması gereken bu roket, Starlink uydusunu yerleştiremeden yeniden dünyaya çakıldı. Hemen aşağıda bu yaşanan olayın görüntüleri mevcut.

Falcon 9 roketi havada

Çok hızlı bir şekilde dünya yörüngesine giren bu uydu, ne yazık ki istenilen başarıyı yakalayamadı. Ancak çok farklı bir tartışmaya neden oldu. Bazıları böyle uzay çöplerinin dünya için risk olduğunu ifade ediyor. Fakat bu riskin giderek artış göstermesi dikkat çekici. Yapılan son araştırmalara göre 2021 yılının başından beri 14 kez uzay çöpü dünyaya düştü.

SpaceX ve onun favori roketleri ile ilgili tartışmalar giderek artacak gibi görünüyor. Peki sizce bu tür roketler gerçekten de dünyayı kirletiyor mu?

Exit mobile version