Facebook’un dijital para birimi “Diem” oldu

Geçtiğimiz yıl Facebook tarafından açıklanan dijital para birimi Libra yeni bir isim alıyor. Libra artık Diem olacak. Terazi Derneği tarafından Salı günü yayınlanan ve adını da değiştiren bir açıklamaya göre, yeni isim para projesinin bağımsızlığını güçlendirecek.

“İnsanların bir ürün hakkında farklı düşünmelerini sağlamanın en iyi yolu nedir?” NetPop Research‘ün CEO’su ve kurucu ortağı Josh Crandall’a sordu. “İsmi değiştir.” İsim değişikliğinin Facebook’un para birimi için boş bir sayfa oluşturma yolu olduğunu savundu.

TechNewsWorld’e “Libra’nın piyasaya sürülmesi, ortaklar arasındaki çatışmalar ve sektörü sarsan konumlandırma beyanlarıyla doluydu” diye açıkladı. “Bu tarihi, ellerinden geldiğince gömmek zorunda kaldılar ve ismini değiştirmek, amaca giden en hızlı yoldu.”

Para birimi de ABD hükümeti tarafından ateş altına alındı. Bakan Steve Mnuchin, Libra’nın lansmanı sırasında Beyaz Saray basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, Hazine Bakanlığı, Libra’nın kara para aklayıcılar ve terörist finansörler tarafından kötüye kullanılabileceğine dair çok ciddi endişelerini dile getirdi.

CTR Nitro-Fueled Ninteno Switch’te Ücretsiz!

Gartner’da bir güvenlik ve gizlilik analisti olan Avivah Litan, “Yeni bir sayfa açmaya çalışıyorlar – yeni bir yüz, yeni bir isim,” dedi. “Libra’yı Facebook’un finans dünyasına hükmetme girişimi olarak gören düzenleyicilerle sorunlar yaşadıklarında geçmişle ilişkilerini koparmaya çalışıyorlar” dedi. “Markalaşma ve pazarlama bir fark yaratabilir,” diye ekledi, “ancak zeki finansal düzenleyiciler sadece bir isim değişikliği yüzünden hiçbir şey hakkındaki fikirlerini değiştirmeyecekler.”

“Diğer taraftan, birçok kişi Instagram ve WhatsApp’ın Facebook’a ait olduğunu bile bilmiyor, bu yüzden bu kişiler için Terazi ile Diem ‘in bir fark yarattığını düşünmüyorum.”

Haziran 2019’da para birimi planını başlattığından beri, Facebook planını yenilemek zorunda kaldı. Nisan ayında, Facebook’un merkez bankası ve Wall Street rolünü üstlendiği yeni bir küresel finans sisteminin merkezi olma konusundaki orijinal planının küçültülmüş bir versiyonunu duyurdu. Yeni sistem, yerel para birimine bağlı dijital paralarla PayPal’a benzer bir ödeme ağı.

 

Exit mobile version