Facebook’ta Engellediğiniz Kişilerin Engeli Kaldırılmış Olabilir

Facebook’ta her geçen gün bir hata ile karşılaşılıyor. Facebook’ta engellediğiniz kişilerin engeli kaldırılmış olabilir. Facebook, dün günü yaptığı açıklamada, uygulamada meydana gelen bir hata sonucunda Messenger üzerinde daha önce engellenen kişilerin engellerinin kaldırıldığını ve gizli bazı gönderilerin açık hale geldiğini açıkladı.

Facebook’ta Engellediğini Kişilerin Engeli Kaldırılmış Olabilir

Facebook’taki söz konusu hatanın düzeltildiği, ancak düzeltilene kadar 800 bine yakın kullanıcıyı etkilediği öğrenildi.
Facebook’un gizlilik yetkilisi Erin Egan tarafından yapılan açıklamada, “Birini engelleyebilmenin önemli olduğunu biliyoruz, kullanıcılarımızdan özür dilemek ve ne olduğunu açıklamak isteriz
Hatanın 29 Mayıs ve 5 Haziran tarihleri arasında meydana geldiği öğrenilirken, bu süre içerisinde Facebook’ta herhangi biri tarafından engelli durumda bulunan kullanıcılar, engellendikleri kişilerin gönderilerini görebildiler ve onlara mesaj atabilir duruma geldiler. Meydana gelen hata sonucunda aynı zamanda kullanıcılar, engellendikleri kişilerin arkadaş listelerine de erişebildiler.
Facebook ise, kullanıcılara yollayacağı bir bildirimle onlardan engelli hesaplar listelerini tekrar kontrol etmelerini isteyecek.

Facebook Kişilerin Engeli Nasıl Kaldırılır?

Facebook sürekli olarak güncellediği güvenlik ve gizlilik ayarları bölümüne girip, engellenen kullanıcılar kısmından engellemek istediğiniz kişinin facebook ıd’sini, facebook kullanıcı adını veya facebook’ta kayıtlı bulunan mail adresini girmeniz halinde engellenmiş olmaktadır.
Facebook yardım sayfalarında engelleme ile ilgili şu bilgiler yer alır.

Engelleme nedir ve birisini nasıl engellerim?

Birisini engellediğinizde, o kişi sizi etiketleme veya Zaman Tünelinizde paylaştığınız şeyleri görme gibi eylemleri gerçekleştiremez. Arkadaş olduğunuz bir kişiyi engellemek, o kişiyi arkadaşlarınızdan çıkarır.
Birisini engellemek için:
Herhangi bir Facebook sayfasının sağ üst köşesindeki simgesine tıklayın.
Gizlilik Kısayolları’na tıklayın.
Birinin beni rahatsız etmesini nasıl durdururum? seçeneğine tıklayın.
Engellemek istediğiniz kişinin adını girin ve Engelle’ye tıklayın.
Açılan listeden engellemek istediğiniz kişinin adını seçin ve tekrar Engelle’ye tıklayın.
Birisini engellediğinizde, bu durum kendisine bildirilmez.
Birisini bu yöntemle bulamıyorsanız, kişinin profiline gidip kapak fotoğrafının üzerindeki menüsünden Engelle’yi seçmeyi deneyin.

Engellemeyi kaldırma nedir ve birisinin engellemesini nasıl kaldırırım?

Birisinin engellemesini kaldırdığınızda, o kişi Facebook’ta herkese açık olarak paylaştığınız gönderileri görebilir. Bu kişiyle Facebook’ta otomatik olarak arkadaş olmazsınız. Engellenmesini kaldırdığınız kişiyle arkadaş olmak isterseniz, kendisine bir arkadaşlık isteği göndermeniz gerekir.
Birisinin engellemesini kaldırmak için:
Herhangi bir Facebook sayfasının sağ üst köşesindeki simgesine tıklayın.
Gizlilik Kısayolları’na tıklayın.
Birinin beni rahatsız etmesini nasıl durdururum? seçeneğine tıklayın.
Engellenen Tüm Kullanıcıları Gör’e tıklayın.
Engellemesini kaldırmak istediğiniz kişinin adının yanındaki Engellemeyi Kaldır’a tıklayın.

Exit mobile version