Facebook’ta Canlı Yayın Yapmak Mümkün mü?

facebookta canlı yayın nasıl yapılır

Pek çok sosyal medya platformunda başlayan canlı yayın yapma özelliği Facebook’ta da mümkün. Peki, Facebook’ta canlı yayın nasıl yapılır?

Neredeyse iki senedir Facebook’un canlı yayın yapma özelliği aktif durumda. Milyonlarca kullanıcısıyla yılların popüleritesini eskitemediği Facebook, sürekli getirdiği güncellemeler ile uygulamaya yepyeni özellikler de sunuyor. Hem iOS hem de Android işletim sistemli cihazlarda indirilebilen Facebook’un son zamanlara dmaga vuran özelliği ise uygulama içerisinden canlı yayın yapılabilmesi oldu.

FACEBOOK CANLI YAYINI NASIL YAPILIR?

Facebook, canlı yayın yapma özelliğini aktifleştirdiği zaman bu uygulama sadece iOS işletim sistemlerine sahip cihazlarda kullanılabiliyordu. Önce ünlülerin test ettiği özellik daha sonrasında ise tüm kullanıcılara sunuldu. İnsanlar tarafından da oldukça beğenildi. Peki, siz canlı yayın açmak istemez misiniz? Çok basit birkaç adımda Facebook’ta canlı yayın açabilir, insanlarla birebir iletişim kurabilirsiniz.

İlk olarak Facebook uygulamasını açıp hesap bilgilerinizi girin. Daha sonra ana sayfanın üst köşesinde “Canlı” yazısına tıklayarak canlı yayınınızı başlatmış oluyorsunuz. İlk canlı yayın işleminizde kamera ve mikrofon erişimi uyarılarını da onaylamanız gerekmektedir. Sonraki adımda başlattığınız yayını kimlerle paylaşacağınızı seçiyorsunuz. Canlı yayın açma sebebinizi de belirttikten sonra “Canlı Yayına Geç” butonuna tıklayın. İşte bu kadar basit bir şekilde Facebook’ta canlı yayınınızı açabilirsiniz.

Exit mobile version