Facebook Yüz Tanıma Özelliği Nedir?

Facebook Yüz Tanıma

Sürekli yenilenen özellikleri, güncellemeleri ile kullanıcıları memnun eden Facebook, şimdilerde ise yüz tanıma özelliği ile konuşuluyor. Peki Facebook’un Yüz Tanıma Özelliği nedir, bu özellik nasıl kullanılır?

İlk olarak dünyanın belirli noktalarında denemeleri yapılan Facebook’un yüz tanıma özelliği, yakın zamanda ülkemizde de kullanıma sunuldu. İnsanların şu an en merak ettiği soru ise şu: Yüz tanıma özelliği nedir? Bu özellik nasıl kullanılır?

Facebook Yüz Tanıma Özelliği Nasıl Kullanılır?

Facebook’un yeni özelliğinin nasıl kullanılacağından önce neden buna gerek duyduklarını açıklamakta fayda var. Sosyal medya devi yüz tanıma özelliği ile

kullanıcıların etiketlenmediği fotoğrafların bulunarak kullanıcıya sunulması, profil fotoğraflarının izinsiz kullanılmasının engellenmesi ve görme bozukluğu yaşayanların Facebook tecrübelerini iyileştirmesini hedefliyor.

Kullanıcılarına direkt olarak kullanım izni veren uygulamada, yeni özelliği kullanabilmek çok basit. Facebook hesabınıza giriş yapıp, Ayarlar’a girin. Burada karşınıza çıkacak olan Yüz Tanıma ayarları başlığından özelliği aktif edin.

Yüz tanıma özelliğini kullanmak istemeyen kişiler ise telefonlarının Facebook uygulamasından; Ayarlar>>Hesap Ayarları>>Zaman Tüneli ve Etiketleme>>Sana benzeyen fotoğraflar yüklendiğinde kimlere seni etiketlemesi önerilsin>>Hiç kimse alternatiflerini takip edebilirler.

Exit mobile version