Facebook, yüz maskeleri takmamızı hatırlatacak!

Dünya hiç alışık olmadığı günler geçiriyor. Facebook ve Instagram da yeni özellikleriyle karşımızda. Her iki uygulamada da maske takmamız gerektiği hatırlatılacak. 

Salgın hala devam ediyor. Birçok ülke rahatlama ve kemer gevşetme politikasına geçmiş olsa da, vaka sayıları ve ölümler çok da düşüş göstermiyor, dünyanın büyük bir kısmında. Bu sebeple de hala maske takılması tavsiye ediliyor. Bazen, insanlık hali ya, unutabiliyoruz. Facebook ve Instagram da geliştirdiği yeni özellik ile, maske takmamız gerektiğini hatırlatacak.

Facebook’taki Haber Beslemeleri’nin üstünde, kullanıcıları COVID-19 Bilgi Merkezi’ne yönlendiren bir uyarı görünecek ve daha fazla bilgi için Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne bağlantıları olacaktır. Instagram da benzer bir istem içerecektir.

Önerilere göre, maskeler, virüsü yayabilecek solunum damlacıklarının iletimini azaltır. Facebook, pandemi sırasında platformlarında koronavirüs üzerine yanlış bilgi paylaşımının önüne geçmek üzere gayret etti. 

Şirket, maske istemlerinin Instagram ve Facebook’ta görünmeye başlayacağını söyledi. Böylece özellikle ABD’de yaşayan vatandaşlar, hatırlamış ve maskelerini takmış olacak. Çünkü ABD’de yüzbinlerce insan salgından etkilenmiş durumda. 

Exit mobile version