Facebook Yapay Zeka İle Sohbet Sistemi Geliştiriyor

Sosyal medya devi Facebook yapay zeka ile sohbet sistemi geliştirme kararı aldı. Şirketin sohbetler ile ilgili çalışmalarında yapay zeka kullanacağı söyleniyor. İşte Facebook ile ilgili oldukça önemli haberimizin detayları.

Yapay zeka hayatımızın neredeyse her alanında kullanılıyor. Sağlık sektöründen depo taşıma işlerine kadar neredeyse bütün faaliyetler için oldukça uygun bir kullanıma sahip. Her ne kadar bu kullanım çok uygun olsa bile yine de bazı sektörler ihmal edilebiliyor. Facebook bunu tersine çevirecek.

Yapay Zeka sohbetleri işleyebilecek

Dünyanın en güçlü yapay zeka sistemlerinden bir tanesine sahip olan Facebook, sohbet içerisindeki analizler ile birlikte destekte bulunabilecek. Örneğin yazdığınız mesajlara en uygun emoji sistemde belirebilir.

Şirket elbette sadece bunu düşünmüyor. Aynı zamanda kişinin güvenliğinin tehlikede olduğunu anlarsa yapay zeka sistemi devreye giriyor. Henüz konuyla ilgili net bir açıklama yapılmadı. Ancak kısa bir süre içerisinde yapay zeka sisteminin Facebook için çok daha aktif olması bekleniyor.

Exit mobile version