Facebook Veri Gizliliği Konusunda Hiç Ders Almıyor

Sosyal medya alanında öncü şirketler içerisinde yer alan Facebook veri gizliliği konusunda ne yazık ki yeteri kadar çaba harcamıyor. Hakkında birçok dava açılan bu kuruluş yenilerine hazırlanmak zorunda kalacak. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

Facebook gibi şirketler genellikle küresel çapta etki gösteriyor. Müşterileri veya kullanıcıları sadece ABD gibi ülkelerden değildir. Dünyanın tamamından milyarlık sayıda kullanıcıya sahip olan bu tür şirketler genel olarak veri skandallarıyla gündeme geliyor.

Bu şirketler arasında Apple biraz daha beyaz bir kağıda sahip. Firma hakkında veri gizliliği ile ilgili pek bir dava ortaya çıkmadı. Ancak Facebook neredeyse her ay veri skandallarına imza atıyor.

Facebook veri gizliliği konusunda pek adım atmıyor

Dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde bir şekilde Facebook ile ilgili sorunlar mevcut. Facebook kullanan ülkeler de kullanıcıların veri gizliliği pek sağlanamıyor. Bütün veriler ABD sunucularında toplanıyor.

Facebook veri gizliliği

Sırf bu nedenden dolayı Çin böyle bir sosyal medyayı kullanmak istemiyor. Ülkenin kendine ait bazı sosyal medya platformları olduğunu söyleyebiliriz. Facebook ile ilgili Avrupa başta olmak üzere Asya ve Avustralya gibi birçok ülkede davalar açılıyor. Muhtemelen şirket büyük bir çoğunluğunu kaybedecek.

Peki siz Facebook platformunu güvenilir buluyor musunuz?

Exit mobile version