Facebook ve iOS Yıldızları Bir Türlü Barışmadı

Dünyanın en büyük sosyal medya devi olarak bilinen Facebook ve iOS, bir türlü ortak paydada buluşamadı. Özellikle bu ikili adeta düşman gibi.

Apple tarafından geliştirilen ve mobil işletim sistemleri için alternatif olarak gelen iOS, her yıl daha fazla başarı gösteriyor. Son olarak yayınlanan iOS 14 ile birlikte, bu işletim sistemi neredeyse zirveye ulaştı. Facebook ise bu başarıları görmezden gelip iOS ile pek anlaşamıyor.

Facebook ve iOS oyun konusunda uyuşmadı

Facebook tarafından geliştirilen ve tamamen oyun dünyasına hitap eden bir sistem, kullanıcılara sunuluyor. bu sistem devreye girmeden önce iOS ile aralarında yaşanan bazı tartışmalar gündeme geldi.

Facebook ve iOS

Yapılan açıklamalara bakılırsa, Facebook tarafından geliştirilen bu yeni oyun platformu iOS destekli olmayacak. Facebook ve Apple arasında devam eden çekişme bunun en önemli nedenleri arasında. Epic Games başta olmak üzere birçok platform Apple tarafından uygulanan komisyon bedeline itiraz ediyor. Buna Facebook da dahil.

Facebook oyun platformu her ne kadar ilerleyen dönemlerde daha fazla kendisinden bahsedilecek olsa bile şimdilik iOS ile arasına mesafe koydu diyebiliriz. İşin açıkçası Apple da Facebook’un bu oyun platformunu istemiyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde ikili arasında neler yaşanacak.

Exit mobile version