Facebook ve Instagram İçin Beğeni Gizleme Özelliği Geldi

Facebook ve Instagram için tüm kullanıcılara açık olan yeni bir özellik geldi. Bu sayede artık beğeni sayılarınızı gizleyebiliyorsunuz. Uzun bir süredir test aşamasında olan bu özellik artık aktif. İşte detaylar!

İki platformun da bir süredir uzmanlar tarafından gelmesi için baskılandığı bu özellik sonunda geldi. Bu özellik sayesinde artık hem gönderilerinizin beğenilerini hem de herkese açık yorumlarınızın beğenilerini gizleyebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Instagram Reels ve Canlı Yayın İstatistiklerini Gösterecek


Facebook ve Instagram beğeni gizleme özelliği geldi

Platformların isimleri, 2017’de gerçekleşen bir çalışmada ‘gençlerin akıl sağlığına zararlı platformlar’ olarak geçmişti. Özellikle yeni neslin sosyal platformlardaki beğenilere çok önem vermesi nedeniyle bu platformlar gençlerde kaygı sorunları ve sosyal baskılar yaratıyor. Bu eleştirilere karşılık olarak platformlarda artık beğeni sayıları gizlenebiliyor.

Instagram beğeni gizleme
Instagram beğeni gizleme

Instagram açıklamasında, beğenilerin gizli kalmasının baskıyı azaltıp azaltmayacağını test ettiklerini söyledi. Ancak vardıkları sonuç çok net olmadı. Çünkü bu özellik bazıları için rahatlatıcı olurken, bazıları için de sinir bozucu olabiliyordu. Kullanıcılar, beğeni sayılarını popülerliği ölçmek için kullanıyor. Bu yüzden bazıları bu özelliği kullanmak istemiyor. Instagram’ın bu ikileme sunduğu çözüm ise, seçimi kullanıcılara bırakmak olmuş.

Herkese açık yorumların beğenileri de gizlenebilecek

Yani bu özelliği ancak isterseniz kullanabilirsiniz. Fakat beğenileri görmeyi sevenlerdenseniz, kullanmamayı da seçebiliyorsunuz. Gönderilerde beğenileri gizlemenin yanında bir de herkese açık yorumlarınızdaki beğenileri de gizleyebilirsiniz. Aynı zamanda beğenileri seçtiğiniz bazı gönderler için de kapatabilirsiniz.

Facebook beğeni gizleme

Instagram’da şuan bu özelliği kullanabiliyorsunuz. Facebook’a ise bu özellik birkaç hafta sonra gelecek. Özelliği istediğiniz gibi kullanabileceğiniz için oldukça esnek bir kullanım alanı mevcut. İster her beğeniyi gizleyin, isterseniz de bazı gönderiler ve yorumlardaki beğenileri gizleyin. Platform seçimi tamamen size bırakıyor.

Facebook’un bu özelliği 2019 yılında test etmeye başladığını biliyoruz. Instagram da bu özelliği bir süredir test ediyordu ve sonunda karşımıza çıktı. Eğer beğenilerin düşük veya yüksek oluşu sizi etkiliyorsa, bu özellik sizin için iyi bir seçim olacak gibi.

Exit mobile version