Facebook ve Apple Tartışması Büyüyor: Bu İş Mahkemede Biter

Apple iPhone with services. AppStore, iTunes, Apple Store icons on the screen. Officials services developed by Apple Inc. Moscow, Russia - October 14, 2018

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Facebook ve Apple tartışması hız kaybetmeden devam ediyor. Apple şirketinin kullanıcılardan %30 gibi yüksek miktarlarda komisyon alması işi çığırından çıkarmıştı. İşte merak edilen bütün detaylar.

Apple uzun bir süredir herkesin radarında yer alıyor. Özellikle de Spotify gibi uygulamalar haksız rekabete yol açtığını düşünüyor. Apple ürünlerinden herhangi bir kesinti yapılmazken uygulama mağazası üzerinden diğer uygulamalara komisyon kesildiği ifade ediliyor. Bu komisyon miktarı şu anda %30 civarında. ancak şirketler bu tür komisyonların hem kullanıcılara hem de kendilerine zarar verdiğini düşünüyor.

Facebook ve Apple tartışması komisyon odaklı

Bundan kısa bir süre önce Facebook şirketi kullanıcılarına kendileri ile ilgili herhangi bir kesintinin olmadığını ifade etmek istiyordu. Bu nedenle herhangi bir satın alma durumunda Apple %30 kesinti yapacak ibaresine yer verildi.

Apple bütün uygulamalara belirli miktarda komisyon kesiyor ve bunu kaybetmek istemiyor. Spotify şirketi bile Apple ile ilgili bu konuda dava açmıştı. Şimdi ise Facebook tarafından böyle bir dava açılabilir. Natsa bir süre önce Epic Games ve Apple yine aynı nedenden dolayı tartışmıştı.

Muhtemelen Apple bu tür komisyon kesintilerinden vazgeçmeyecek. Bu nedenle dava süreçlerinin daha fazla uzayacağını söyleyebiliriz.

Exit mobile version