Facebook, Uçtan Uca Şifreli Mesaj Özelliğini Erteliyor

Facebook, bildiğiniz gibi gizlilik konusunda en güvendiğimiz şirket değil. 2019’da geleceğini açıkladığı özelliği şimdi de ertelediğini öğreniyoruz. Facebook’un sadece WhatsApp uygulamasında uçtan uca şifreleme özelliği mevcut.

Uçtan Uca Şifreleme özelliği ne işe yarar?

Uçtan Uca şifreleme özelliği, mesajlarınızın konuştuğunuz kişi ve siz dışında kimse tarafından okunmamasını sağlıyor. Şirket, bu özelliği Instagram ve Messenger uygulamalarına da getireceğini söylemişti. Ancak şimdi yaptığı açıklamaya göre bu özellik ertelendi.

Geçtiğimiz yıllarda Facebook’un başı bu konuyla beladaydı. O yüzden neden böyle bir erteleme kararı verdiğini anlayamadık. Ancak bu ihlaller yine de şirkete kullanıcılar açısından pek bir etki etmemiş gibi duruyor. Ödediği paraların yanında kullanıcıların hala en çok kullandığı uygulamalar arasında Facebook’un sahip olduğu uygulamalar var.

Facebook, uçtan uca şifreleme özelliğini neden erteledi?

Facebook’un veri ihlalleri ile gündemde olmasına hepimiz alışığız. 2019 yılında duyurduğu uçta uca şifreleme özelliği Messenger ve Instagram’a da gelmiş olsaydı belki kullanıcılar daha rahat bir nefes alırdı. Fakat bunu ertelediler.

Açıklamalara göre, bu çok zahmetli ve zaman alan bir özellik. Bu yüzden 2021’de karşımıza gelmeyecek. Fakat söylenenlere güvenebilirsek, 2022’de gelmesini bekleyebiliriz.

Bu özellik en erken 2022’de gelecek. En erken diyoruz çünkü daha geç de olabilir. 2021’de gelmeyeceği ise kesin. Bu özellik neyse ki şuan WhatsApp’ta var. Facebook’un bu özelliği ertelemesinin sebebi söylediklerine göre bunun zahmetli bir süreç olması.

Facebook Messenger ve Instagram mesajları
Facebook Messenger ve Instagram mesajları

Öte yandan, tüm ihlal skandallarını düşündüğümüzde, pek güven veren bir seçim olmamış. Yine de kullanıcılar bunlara artık alışmış görünüyor. Bu yüzden belki de artık bu tür ihlaller uygulamaların kullanılmasını pek de etkilemiyor.

Henüz kesin bir tarih belli olmamakla birlikte en erken 2022’de geleceğini biliyoruz. Uçtan uca şifreleme özelliği, kullanıcıları biraz da olsa rahat hissettiren bir özellik. Bu yüzden umarız 2022’de karşımıza gelir.

YouTube Yeni ‘Zamanlı’ Yorum Özelliğini Test Ediyor

Exit mobile version