Facebook Ücretsiz Bulut Oyun Servisi Başlatıyor

business hand holding like icon

Sosyal medya devi Facebook ücretsiz bulut oyun servisi başlatmaya karar verdi. Devasa oyun sektöründen pay kapmaya çalışan firma oldukça hırslı.

Dünya genelinde 2,7 milyar kullanıcısı olan Facebook, bulut sisteminde önemli bir yer edinmeye çalışıyor. Bunu sağlamanın en önemli yolu da hiç şüphesiz oyun sistemlerine yüklenmek. Google, NVIDIA, Amazon ve Microsoft gibi şirketler oyun dünyasına büyük katkılar sunmaya çalışıyor. Bu şirketlere Facebook da eklendi.

Facebook ücretsiz bulut oyun servisi büyük fırsatlar sunacak

Facebook Gaming olarak da adlandırılan sistem bir süredir devrede. Hem oyunları hem de onları oynayan oyuncuları güçlendirmek isteyen yeni platform, tamamen Facebook destekli olacak. Yeni sistem sadece sınırlı sayıdaki kullanıcı ile devreye girecek.

Facebook ücretsiz bulut oyun servisi

Facebook Oyun Girişimleri Başkan Yardımcısı Jason Rubin tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, temel seviye oyunlar oynanmayacak. Bunun yerine çok daha işlevsel ve ağır oyunların da tercih edilmesi planlanıyor. Yani Instant Games gibi oyunlar yerine Asphalt 9: Legends tarzındaki oyunlar da tercih edilecek.

Facebook konuyla ilgili henüz çok derin açıklamalar yapmadı. Burada daha çok yüzeysel açıklamaların yer aldığı söylenebilir. Şirket, PlayStation gibi platformlara rakip olmak istemediklerini bunun yerine oyun dünyasının bir parçası olmayı arzuladıklarını ifade etti. 

Tüm bunlara ek olarak; PGA Tour Golf Shootout, Solitaire: Arthur’s Tale, WWE SuperCard gibi oyunların da bu platformda yer alacağını söylemek mümkün. Sizce Facebook tarafından sunulan yeni platform oyuncuları tatmin edebilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

Exit mobile version