Facebook, Spotify ortaklığını yeni “Boombox” projesiyle genişletiyor

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Facebook’un Spotify müzik şirketi ile ilişkisini derinleştirdiğini ve kullanıcıların Spotify‘da barındırılan müziği, “Project Boombox” adlı yeni bir girişimin parçası olarak uygulamalarında gezinirken dinlemelerine izin vereceğini söyledi.

Facebook, kullanıcıların Spotify uygulamasına veya web sitesine harici olarak bağlanmadan platformlarda paylaşılan şarkıları veya çalma listelerini dinlemelerine olanak tanıyan bir hat içi ses oynatıcı geliştiriyor. Zuckerberg, bu özelliğin, platformlarındaki içerik oluşturucuların deneyimlerini iyileştirmek için tasarlanmış başka bir ürün olduğunu, özellikle de müzisyenlerin çalışmalarını paylaşma yeteneklerini vurguladı ve “temelde sesi birinci sınıf bir medya türü haline getiriyor” dedi.

Oppo A54 piyasaya sürüldü! İşte Oppo A54’ün fiyatı ve özellikleri…

FACEBOOK VE SPOTIFY PROJESİ BOOMBOX NE ZAMAN GELİYOR?

Spotify entegrasyonuna aşina olan kaynaklardan bu oynatıcının hem müziği hem de podcast’leri destekleyeceğini anlıyoruz. Meksika ve Tayland dahil ABD dışındaki pazarlarda zaten test edildi ve yaklaşık bir hafta içinde gelmesi bekleniyor.

Facebook, Clubhouse gibi yeni başlayan çabalara ve podcast dünyasındaki artan faaliyete ayak uydurmayı hedeflediği için, muhabir Casey Newton ile şirketin ses dünyasındaki gelecekteki arayışları hakkında geniş kapsamlı bir röportajda bu bilgiler ortaya çıktı.

Zuckerberg, “Sesin birinci sınıf bir ortam olacağını ve tüm bu yelpazede inşa edilecek tüm bu farklı ürünlerin olduğunu düşünüyoruz. Elbette, son zamanlarda popüler olan podcasting gibi bazı alanları ve bunun gibi canlı ses odaları içeriyor, ancak aynı zamanda genel olarak bölgede yeterince keşfedilmemiş bazı ilginç şeyler olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Spotify, Facebook ve Instagram platformlarıyla oldukça verimli bir ilişkiyi zaten destekledi. Son yıllarda, müzik ve podcast platformu, Facebook Hikayelerinde de bulunan bir özellik olan, kullanıcıların hizmetten içerik paylaşabildikleri Instagram Hikayelerine daha derinlemesine entegre edildi.

Exit mobile version