Facebook Sosyal Medya Araştırmasının Konusu Oldu!

BELCHATOW, POLAND - APRIL 06, 2014: Facebook application on smart phone screen.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Facebook, sosyal medya araştırmalarının konusu haline geldi. Özellikle de güven konusunda herkesin büyük endişeleri bulunuyor.

Sosyal medya kuruluşları her zaman için çok fazla dikkat çeken platformlar arasında yer aldı. Hatta bu nedenle bazı devletler tarafından hedef haline de getirildi. YouTube, Twitter, TikTok, Snapchat ve Pinterest gibi platformlar; her ne kadar keyifli zaman geçirdiğimiz alanlar olsa bile yine de hep soru işareti uyandırıyor. Güvenilirlik ve gizlilik en temel kaygılar arasında.

Facebook sosyal medya araştırmasında alt sıralarda

Yaklaşık olarak 3 yıldır sosyal medya araştırmaları devam ettiriliyor. Bu çalışmalar sonucunda bazı kuruluşlar son derece güvenilir ve gizlilik odaklı olsalar bile kimilerinin bunlara pek dikkat etmediği ortaya çıktı.

Facebook Sosyal Medya

Bu tür sonuçların ortaya çıkması başka şirketler tarafından olmadı. Bizzat sosyal medya kullanıcıları karar verdi. Böylece gerçekten kimlerin daha gizli ve güvenilir oldukları ortaya çıktı. Yapılan tüm çalışmalara göre LinkedIn ve Pinterest en güvenilir sosyal platformlar oldu.

Facebook, tüm yapılan çalışmalar sonucunda en güvenilmez kuruluş olarak kayıtlara geçti. Kullanıcılar şirketin pek güvenilir olmadığını düşünüyor. Sizce Facebook ve diğer sosyal medya platformları gerçekten de güvenilmez mi?

Exit mobile version