Facebook, Şifreleri Düz Metin Olarak Saklıyor

Facebook ile ilgili güvenlik problemleri artarak devam ediyor. Son olarak şirketin kullanıcı şifrelerini düz bir metin olarak sakladığı ortaya çıktı.

İlk güvenlik açığını bildirenlere göre, 200 milyon ila 600 milyon arasında Facebook kullanıcısının etkilendiğine inanılıyor. Facebook, sorunu“Şifreleri Güvende Tutmak” başlıklı bir blog gönderisinde doğruladı ve şirketin sorunu Ocak ayında güvenlik incelemesinin bir parçası olarak tanımladığını söyledi.

Facebook İddiaları Yalanlamak İstiyor

Facebook’a göre düz metin şifrelerinin şirket dışına çıkarıldığına veya şirket içinde kötüye kullanıldığına dair hiçbir kanıt yok.

Sonuç olarak, kullanıcıların şifrelerini sıfırlamaları gerekmeyecek. Şirket, “Yüz milyonlarca Facebook Lite kullanıcısı, on milyonlarca Facebook kullanıcısı ve on binlerce Instagram kullanıcısını” etkiledi.

Suistimal kanıtı bulunmamasına rağmen, en az 2.000 Facebook çalışanı, şifre içeren dosyaları aradı. Ancak bunun ne için olduğu henüz belli değil. Parola kaydetme işlerinin 2012 gibi erken bir zamanda başladığı bildirildi.

Exit mobile version