Facebook oyunu FarmVille veda ediyor

Zynga, Facebook’taki orijinal FarmVille web oyununu yılın sonunda kapatacağını duyurdu. Bu haber tamamen beklenmedik bir haber değil. Facebook Temmuz ayında, Adobe’nin Flash oynatıcıyı tamamen bitireceği tarih olan 31 Aralık itibariyle artık Flash oyunlarını desteklemeyeceğini açıkladı. Oyuncular 31 Aralık’a kadar oyunu oynamaya devam edecek ancak oyun içi sanal öğelerin satın alınması 17 Kasım’dan itibaren devre dışı bırakılacak.

FM21 PLAYSTATION’DA OLMAYACAK

FARMVILLE OYUNUNU GÜNDE 30 MİLYON KİŞİ OYNUYORDU

Oyun 2009’da piyasaya sürüldü ve iki aydan kısa bir süre içinde günlük 10 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahipti. En yüksek popülaritesinde, günde yaklaşık 30 milyon kişi FarmVille oynadı. Bunu bir mobil versiyon ve bir devamı takip etti. Ancak sonraki oyunlar asla orijinalin büyüsünü tam olarak yakalayamadı.

2000’lerin tarayıcı tabanlı diğer pek çok oyunu gibi, Farmville de web üzerinde multimedya içeriği oluşturmak ve dağıtmak için kullanılan en yaygın yazılım olan Adobe Flash kullanılarak oluşturulmuştu. Hem Adobe hem de Facebook, 31 Aralık’tan sonra Flash’ı desteklemeyi tamamen bırakacaklarını duyurdu. Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox ve Apple’ın Safari gibi web tarayıcıları da bu yılın sonuna kadar Flash desteğinden vazgeçecek.

SAMSUNG GALAXY F41’İN ÖZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

FARMVILLE’DE AYLIK AKFİT OYUNCU SAYISI 83 MİLYON

FarmVille’in piyasaya sürülmesinden bir yıl sonra, 2010’da popülerliğinin zirvesinde gördüğü aylık aktif oyuncuların toplam sayısı 83 milyondur. Bu, bildirildiğine göre, platformdaki bir sonraki en yakın rakibinin sayısının iki katından fazla.

Adobe, 2017’de Flash desteğini 2020’de sona erdirmeyi planladığını duyurdu. Flash, tarayıcılardan destek kaldırıldıktan sonra hepsi de çalışmayı durduracak. Adobe Flash oyun, video klip ve eğitim yazılımı barındıran bir dizi web sitesi tarafından kullanılıyor. Son derece popüler olan Flash, genellikle uyumluluk ve güvenlik sorunları ile dolu özel bir yazılımdı. Bu, web sitelerinin ve platformların daha modern ve açık HTML5 biçimine geçmesine yol açtı.

Zynga, FarmVille 3 adlı oyunun yeni bir sürümünü yakında mobil platformlarda yayınlamayı planladığını söyledi, FarmVille 2 de mobil telefonlarında yayınlandı.

 

Exit mobile version