Facebook Onay Kodu Gelmiyor, Ne Yapılmalı?

Facebook onay kodu gelmiyor ise yapmanız gerekenleri sıraladık. Bu yöntemlerle hesabınızı hızlı bir şekilde doğrulayabilirsiniz.

Facebook onay kodu gelmiyor mu? Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, kullanıcıların hesaplarını doğrulamak için SMS yolu ile onay kodu gönderir. Ne var ki bu kod her zaman kullanıcılara doğru bir şekilde ulaşmaz.

Bu sorun ile karşılaşmanızın belli başlı nedenleri var. Bu yazıda ise onay kodunu almanız ve hesabınıza kavuşmanız için neler yapmanız gerektiğini sıralayacağız.

Facebook Onay Kodu Gelmiyor, Çözüm Yolları Neler?

Facebook’tan onay kodu alamıyorsanız başvurabileceğiniz çözüm yolları arasında yukarıdaki yöntemler yer alıyor. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Facebook Onay Kodu Gelmiyor, Çözüm Yolları Neler?

1. Telefon Numarasını Kontrol Etme

Telefon numaranızı yanlış girmiş olabilirsiniz. Numaranız eğer yanlış girilirse onay kodu doğal olarak telefonunuza ulaşmaz. Yanlış numara girdiğinizi fark ederseniz “Numara yanlış mı?” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu, belirttiğiniz numarayı değiştirmeniz için size bir hak daha verir.

2. SMS’i Tekrar Gönderme

Telefonunuza eğer Facebook’tan hiçbir SMS gelmezse başvurabileceğiniz bir diğer yöntem de SMS’i tekrar göndermektir. Bu yöntem, onay kodu alamama sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturur. Önce “SMS’i almadın mı?” seçeneğine, daha sonra “SMS’i Tekrar Gönder” seçeneğine tıklayarak yeniden SMS gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

3. Onay Kodunu Arama Yolu ile Alma

SMS gelmiyorsa onay kodunu alabileceğiniz bir diğer yöntem de aramadır. “SMS’i almadın mı?” seçeneğine tıklayıp “x nolu telefonu ara” seçeneğine basarak Facebook tarafından aranabilirsiniz. Telefonu açtıktan sonra onay kodu sesli olarak size iletilecektir.

4. E-Posta ile Doğrulama İsteme

Facebook eğer sizinle telefon ile iletişime geçemiyorsa doğrulama kodunun e-posta ile gönderilmesini isteyebilirsiniz. “Numara yanlış mı?” seçeneğine tıklayın. E-postanızı girip “Ekle” seçeneğine basın. Cep telefonu numaranızın yerine e-postanız ile Facebook hesabınızı onaylamayı deneyin.

Yukarıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra hesabınızı güvende tutmak için iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmeyi unutmayın. Bu özellik, hesabınızı güvende tutmanızı sağlar. Şifreniz başkasının eline geçse bile Facebook, hesaba erişmek isteyen kişiden iletişim adresine gönderilen doğrulama kodunu girmesini ister.

Exit mobile version