Facebook Messenger Yeni Özellik Getirdi

Facebook Messenger, uçtan uca şifreli sohbetlerine bazı temel özellikler ekledi. Gelin bu özelliklere birlikte göz atalım...

Meta‘nın markası olan Facebook Messenger bugün uçtan uca şifreli sohbetleri için bazı yeni özellikler getiriyor. Ancak bunlar uçtan uca şifrelemenin varsayılan olduğu WhatsApp’ın aksine; hala tamamen isteğe bağlıdır. Bu, akılda tutulması gereken önemli bir ayrımdır. Messenger’da özellikle menüye gitmeniz ve isterseniz özel bir uçtan uca şifreli sohbet açmanız gerekir.

Bunu yapacak türden biriyseniz; bundan böyle artık bire bir sohbetlerle nihayet mümkün. Hatta uçtan uca şifreli grup sohbetleri ve aramaları ile sınırlı olmadığınızı bilmek sizi mutlu edecektir. Meta, “Arkadaşlarınız ve ailenizle özel ve güvenli bir şekilde bağlantı kurmayı seçebilirsiniz. Unutmayın, yapmanız gereken aktif bir seçimdir” dedi.

İşte Öne Çıkan Özellikler

Uçtan uca şifreli sohbetlerde kaybolan mesajlar için, birisi ekran görüntüsü aldığında bir bildirim alırsınız. GIF’ler, çıkartmalar, tepkiler, yanıtlar ve yazma göstergeleri uçtan uca şifreli sohbetler için nihayet kullanılır. Ek olarak, mesajların iletilmesi artık mümkün.

Doğrulanan hesap rozetleri, uçtan uca şifreli sohbetlerde ortaya çıkacak. Ayrıca, üzerine uzun basarak aldığınız herhangi bir video veya resmi kaydetme şansınız olacak. Hatta bir videoyu veya fotoğrafı göndermeden önce düzenleme imkanına kavuşacaksınız. Çıkartma eklemek, karalamak veya metin eklemek, kırpmak ve sesi düzenlemek gibi özellikleri alacaksınız.

Facebook Messenger Özelliğini Açıklarken Şu İfadeleri Kullandı:

Bugün, mesajlaşma deneyiminizi iyileştirmeye yardımcı olacak Facebook Messenger uygulamasının uçtan uca şifreli sohbetleri için güncellemeleri duyuruyoruz. İnsanların mesajlaşma uygulamalarının güvenli, özel olmasını ve onlara kendilerini ifade edebilecekleri bir alan sağlamasını beklediğini biliyoruz. Bu nedenle, Messenger’da zaten sevdiğiniz zengin özelliklerden bazılarını uçtan uca şifreli sohbetlere sunmaya devam ediyoruz.

Güvenli ve eğlenceli etkileşimli özellikler oluşturmak zaman alır. Mühendislerimizin yenilik yapmasını ve teknik zorlukları çözmesini gerektirir. Bu nedenle bu, hizmetlerimizi geliştirmeye devam ederken bir dizi ürün güncellemesinin bir parçasıdır. Siber suçlar ve bilgisayar korsanlığının artmasıyla birlikte; özel ve güvenli iletişim yoluyla arkadaşlarınızla ve ailenizle bağlantı kurmanın harika yollarını bulmak her zamankinden daha önemli.

Arkadaşlarınız ve ailenizle kendinizi keyifli şekillerde ifade etmenize yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz.

Yeni Özellikler Neler?

Messenger’da Uçtan Uca Şifreli Grup Sohbetleri ve Çağrılar: Geçen yıl, sesli ve görüntülü aramalar dahil olmak üzere grup sohbetleri için uçtan uca şifrelemenin test edileceğini ortaya çıkmıştı. Bu özellik artık herkese açık olacaktır. Artık arkadaşlarınız ve ailenizle özel ve güvenli bir şekilde bağlantı kurmayı seçebilirsiniz.

Ekran görüntüsü bildirimleri: Geçen yıl, uçtan uca şifreli sohbetlerinde kaybolan mesajlara ilişkin ayarlar güncel hale geldi. Şimdi birisinin kaybolan bir mesajın ekran görüntüsünü aldığı tespit edildiğinde yeni bir bildirim geliyor. Şifreli sohbetleri kullanabilmenizin ve kendinizi güvende hissetmeniz oldukça önemli. Bu nedenle kaybolan mesajlarınızın ekran görüntülerini alan olursa uygulama sizi bilgilendirecek. Bu, Messenger’ın kaybolma modunda sunulan özelliğin aynısıdır. Şimdi, uçtan uca şifreli sohbetlerde kaybolan mesajlar için bu bildirim özelliği önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma çıkacak.

GIF’ler ve Çıkartmalar: Sohbetlerinizin seviyesini yükseltmenize ve kendinizi ifade etmenize yardımcı olmak için; GIF’ler ve Çıkartmalar artık uçtan uca şifreli sohbetlerde daha zengin özelliklere sahip bir sohbet deneyimi için yer alır.

Tepkiler: Tepkilerle, tepki seçiminizi yapmak üzere tepki tepsisini açmak için bir mesaja dokunup basılı tutabilirsiniz: ❤️😆😮😢😠👍 Ayrıca bir mesaja iki kez dokunarak onu “kalp” haline getirebilirsiniz.

Yanıtlar: Artık uçtan uca şifreli sohbetlerinizdeki belirli mesajları uzun süre basarak veya yanıtlamak için kaydırarak yanıtlayabileceksiniz.

Yanıtlamak için uzun dokunun: Yanıtlamak için bir mesaja uzun basın. Yanıtınız, orijinal mesajın bir kopyasını içerir.

Cevaplamak için kaydırın: Cevaplamak istediğiniz mesajı da kaydırabilirsiniz. Kaydırın ve yazın!

Yazma Göstergeleri: Şifreli 1:1 ve grup sohbetlerinizde kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olmak için, başkalarının ne zaman yazdığını görebilmeniz için yazma göstergeleri artık mevcuttur.

Mesaj iletme: Bu yeni özellik ile mesajları arkadaşlarınıza ve ailenize iletin! Bir mesaja uzun süre basmak size iletme seçeneği sunar. ‘İleri’ düğmesine dokunduğunuzda, bir veya daha fazla kişi veya grupla paylaşabilmeniz için bir paylaşım sayfası görüntülenecektir. Ayrıca bir mesajı iletmeden önce yeni bir grup oluşturabileceksiniz.

Doğrulanmış Rozet: Gerçek hesapları tanımlamanıza ve anlamlı etkileşimlere sahip olmanıza yardımcı olmak için; doğrulanmış rozeti uçtan uca şifreli sohbetler için kullanılabilir hale geliyor.

Medyayı Kaydet: Aldığınız herhangi bir medyaya uzun basarak bir video veya görüntü kaydedebileceksiniz.

Video düzenlemeleri: Galerinizden bir fotoğraf veya video gönderirken; kendi kişisel dokunuşunuzu eklemek için göndermeden önce düzenleme seçeneğine sahip olacaksınız. Buna çıkartma ekleme, karalama veya metin ekleme, kırpma ve ses düzenleme de (videolar için) dahildir.

Exit mobile version