Facebook Messenger Sesli ve Görüntülü Konuşmaları Şifreleyecek

Facebook Messenger için yeni bir güvenlik önlemi geliyor. Şirket, paylaştığı resmi blog gönderisinde bu yeni güvenlik özelliğini duyurdu. Bu gönderiye göre artık sesli ve video aramaları daha güvenli olacak. İşte detaylar.

Facebook, paylaştığı blog gönderisinde bu özelliğin detaylarını açıkladı. Şirketin iddiasına göre günde 150 milyondan fazla görüntülü arama Messenger uygulaması üzerinden gerçekleşiyor. Bu sebeple şirket, kullanıcılar için daha güvenli bir deneyim sunmaya çalışıyor.


Benzer İçerik: 2021’in Mobil Uygulama Trendleri 


Facebook Messenger sesli ve görüntülü aramalar için güvenlik önlemleri

Uygulama artık kullanıcılara uçtan uca şifreleme olanağı sunacak. Ancak bu özellik otomatik olarak gelmiyor. Bildiğiniz gibi WhatsApp bu özelliği getirdiğinde her konuşmada otomatik etkindi. Ancak Messenger’da video aramaları ve sesli mesajlar için bu özelliği etkinleştirmeniz gerekiyor. Ek olarak karşınızdaki kişinin veya sohbet grubundaki herkesin bu özelliği etkinleştirmiş olması gerekiyor. Aksi takdirde bu özellik bir işe yaramıyor.

Facebook Messenger
Facebook Messenger

Ayrıca uygulamada kaybolan mesajlar özelliği de bazı yeniliklerle geliyor. Bu özelliğe güncelleme ile birlikte yeni kontroller geliyor. Kullanıcılar artık mesajları 5 saniye gibi kısa bir süre ile 24 saate kadar kaybolması için ayarlayacak. Yani gönderdiğiniz mesajın hemen yok olmasını isterseniz 5 saniyeye ayarlayabilirsiniz. Böylece mesajınız 5 saniye içerisinde yok olacaktır.

Uçtan uca şifreleme için sohbetteki herkesin özelliği etkinleştirmesi gerekiyor

Yakın bir zamanda Messenger, uygulama içindeki grup sohbetleri ve aramalar için uçtan uca şifrelemeyi test etmeye başlayacak. Ayrıca ‘teslimat kontrolleri’ adı verilen bir özellik de sunacak. Bu özellik, ‘sohbet listenize kimlerin ulaşabileceğine, kimlerin istekler klasörünüze gideceğine ve kimlerin size mesaj gönderemeyeceğine karar vererek istenmeyen etkileşimleri önleyecek’.

Belirli ülkelerde ise Instagram özel mesajları için de sınırlı bir deneme başlayacak. Ancak bu da isteğe bağlı olacak. Ayrıca yalnızca bire bir görüşmelerin başlaması için bazı seçenekler test aşamasında olacak.

Exit mobile version