Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp Kullanıcıları Mesajlaşabilecek

Facebook bu sabah; herkesi şaşırtacak bir ilke imza atmayı başardı. Facebook; bu sabah The New York Times’taki bir rapora göre Facebook Messenger, Instagram ve WhatsApp arasında karşılıklı mesajlaşmaya izin vermek için çalışıyor.

Bu hizmetleri kullanan milyarlarca kişi olması nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşandığına eminiz. Haberimizin detaylarında konu biraz daha netleşecek.

Bu Uygulamalar Arasında Nasıl Bir Bağlantı Olacak ?

Her hizmet bağımsız bir uygulama olarak çalışmaya devam edecek, ancak Times’a göre Facebook; altyapısını yeniden inşa ediyor.

Böylece Facebook’un özelliklerinden yalnızca birini kullananlar, şirketin ekosistemindeki diğerleriyle iletişim kurabiliyor. Tüm uygulamalar uçtan uca şifrelemeyi de destekleyecektir. Facebook, bunun ne zaman gerçekleşeceği konusunda bir zaman çizelgesi sağlamadı.

Bir Facebook sözcüsü yaptığı açıklamada: “Yapabileceğimiz en iyi mesajlaşma deneyimlerini oluşturmak istiyoruz” dedi. Facebook; bu mesajlaşma uygulamalarının platformlar arasında birbirleriyle konuşmasına izin vererek, kullanıcılarının daha fazla etkileşimde kalmalarını ve bu birleştirilmiş sistemi birincil mesajlaşma servisi olarak kullanmalarını umuyor.

Facebook; diğer sosyal medya platformlarına göre en çok kullanıcıya sahip kuruluş. Ayrıca şirket; Apple’ın iMessage ve Google’ın mesajlaşma hizmetleriyle daha doğrudan rekabet etmek istiyor.

Exit mobile version