Facebook Messenger ile Instagram birleşti

Facebook Messenger ve Instagram, Mark Zuckerberg’in iki platformu entegre etme niyetini açıklamasından 18 ay sonra birleşti. Facebook Messenger Instagram’ın eski doğrudan mesajlaşma hizmeti olan Instagram Direct’in yerini aldı ve kullanıcıların ilk kez iki platform arasında sohbet, fotoğraf ve video göndermesine izin verdi.

Mart 2019’da açıklanan, yalnızca bu iki platformu birleştirmek değil, aynı zamanda WhatsApp’ı dahil etmek ve üç uygulama arasında gönderilen tüm mesajlar için uçtan uca şifrelemeyi etkinleştirmek hedefine doğru ilk adımdır.

APPLE YASA DIŞI iPHONE VE iPAD SATAN ŞİRKETE DAVA AÇTI

Facebook’tan Adam Mosseri ve Stan Chudnovsky, “Messenger ve Instagram deneyimini en iyi Messenger özelliklerinden bazılarını Instagram’a getirmek için birleştiriyoruz. Instagram’daki kişiler, bu yeni deneyime hemen güncelleme yapıp yapmamaya karar verebilir.” dedi.

“MESSENGER VE INSTAGRAM’IN BİRLEŞMESİ KOLAYLIK OLACAK”

Facebook yöneticileri şöyle yazdı: Araştırmamızda, ABD’de mesajlaşma uygulamaları kullanan beş kişiden dördü bu uygulamalarda arkadaşları ve ailesi ile daha fazla zaman geçirmenin kendileri için önemli olduğunu söylüyor. Ancak üç kişiden biri bazen bunu yapmakta zorlanıyor. Belirli bir konuşma dizisini nerede bulacağınızı unutmayın. Bu güncellemeyle, arkadaşlarınıza ve ailenize ulaşmak için hangi uygulamayı kullanacağınızı düşünmeden bağlantıda kalmak daha da kolay olacak.

FACEBOOK’UN BU GÜNCELLEMESİ KULLANICI İZNİ GEREKTİRECEK

İki uygulamanın entegrasyonu, hesaplarının birleştirilmesine izin vermek için özel kullanıcı izni gerektirir. Bu nedenle Facebook, kullanımı teşvik etmek için havuç olarak yeni özellikler sunuyor. Güncellemeyi kabul ederlerse kullanıcılar “selfie çıkartmaları” gönderebilecek, video görüşmeleri sırasında arkadaşlarıyla Instagram videoları izleyebilecek ve kaybolan mesajlar gönderebilecek.

MESSENGER VE INSTAGRAM GÜNCELLEMESİ BAZI ÜLKELERDE OLACAK

Facebook, yeni özelliklerin “birkaç ülkede” hemen ve “küresel olarak yakında” kullanıma sunulacağını söyledi.

Zuckerberg’in Mart 2019 gönderisinde açıklanan en tartışmalı planlar için de bir zaman çizelgesi yok.

Exit mobile version