Facebook Messenger İhtiyaç Duygulan Yükseltmeleri Alıyor

Şifreli Facebook Messenger sohbetleriniz, çok ihtiyaç duyulan bazı yükseltmeleri alıyor. Meta ayrıca dünya çapında Messenger'da varsayılan olarak E2EE sohbet testini genişletiyor.

Meta, yedi uzun yıl önce Facebook Messenger için isteğe bağlı uçtan uca şifreli (E2EE) sohbetler için destek sunmuştu ve güvenli grup sohbetleri ve çağrıları 2022’nin başlarında gelecek.

Yeni güvenlik özelliğinin yanı sıra, E2EE sohbetlerini kullanan Messenger kullanıcıları, GIF’lere, çıkartmalara ve tepkilere erişim de dahil olmak üzere normal konuşmalarda bulunan birkaç başka özelliğe de tabi tutuldu. Meta artık güvenli Messenger konuşmaları için desteklenen özelliklerin listesini genişletiyor ve E2EE sohbetlerini standart sohbetlerle özellik eşitliğine yaklaştırıyor.

Facebook Messenger için Gelen Yenilikler

Messenger kullanıcıları artık statik renkler ve degrade arka planlar dahil olmak üzere çeşitli temalar arasından seçim yaparak özel mesajlarını özelleştirebilirler. Meta, bir blog gönderisinde E2EE sohbetlerinde özel emoji ve tepkiler kullanabileceklerini ve grup sohbetleri için profil fotoğrafları ayarlayabileceklerini de duyurdu .

Bu değişiklikten önce, Messenger’ın güvenli ortamında biriyle sohbet ederken düz beyaz bir arka planla yetinmek zorundaydınız. “Gizli konuşmalar” olarak da bilinen E2EE sohbetlerine de girdiğinizde tüm ek özelleştirme seçenekleri ortadan kalktı.

En son güncellemeyle, artık Messenger’ın kişiselleştirme özelliklerine tam erişim elde etmek için gizliliğinizden vazgeçmeniz gerekmiyor. Ayrıca, Messenger artık bir bağlantının sizi nereye götüreceğini daha siz dokunmadan önce size gösterecek ve çevrimiçi varlığınızı herkesten gizlemek için aktif durum göstergesini kapatabilirsiniz. Android’deki E2EE sohbetleri artık sohbet balonları aracılığıyla mesajların okunmasını ve yanıtlanmasını da destekliyor.

Meta E2EE Şifreli Sohbetleri 2023’ün Sonunda Getirmeyi Planlıyor

Meta’nın normal sohbet özelliklerini E2EE konuşmalarına taşıma çabaları, şirket şifreli sohbetleri tüm Messenger kullanıcıları için norm haline getirmeye çalışırken ortaya çıkıyor. Şirket daha önce bunu 2023’ün sonuna kadar piyasaya sürme sözü verdi. Temkinli ve yavaş yaklaşımına rağmen bu hedefe ulaşmak için hala yolda olduğunu söylüyor.

Test geçen yılın Ağustos ayında başladı ve önümüzdeki birkaç ay içinde daha fazla kişinin sohbetlerinin varsayılan E2EE’ye yükseltildiğine dair bildirim almasıyla genişleyecek. Meta’ya göre rastgele olacak.

Signal ve WhatsApp (yine Meta’ya ait) gibi en iyi mesajlaşma uygulamalarının birçoğu sohbetleri zaten varsayılan olarak şifreler. Messenger’ın özelliği 2016’da tanıttıktan sonra yetişmesinin neden bu kadar uzun sürdüğü şaşırtıcı.

Şirket, E2E şifrelemesini ilk olarak birkaç yıl önce bir seçenek olarak kullanıma sunmuş olsa da, bu, platformun bu gizlilik ayarını varsayılan hale getirme yönündeki ilk önemli adımıdır. Birlikte ele alındığında, Meta’nın hizmetlerinde kullanıcı güvenliği için büyük bir hamle.

Exit mobile version