Facebook Kullanıcı Sayısı 2,7 Milyar Seviyelerine Ulaştı

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olarak bilinen Facebook, kullanıcı sayısı ile de büyüledi. İşte merak edilen detaylar.

Yapılan araştırmalar sonucunda; Hindistan, ABD, Endonezya, Brezilya, Meksika, Filipinler, Vietnam, Tayland, Mısır ve Bangladeş gibi ülkelerin en fazla Facebook kullananlar grubuna girdiği görüldü. Genel olarak bakıldığında Türkiye, en fazla Facebook kullananlar arasında yer alıyor.

Facebook Kullanıcı Sayısı ciddi boyutlarda

2020 yılının ikinci çeyreği ile birlikte Facebook kullanan kişi sayısı 2,7 milyar seviyelerine kadar ulaştı. Bu durum sosyal medya alanında aslında ne kadarlık devasa bir boşluk olduğunu ortaya koydu.

Facebook Kullanıcı Sayısı

Sadece Facebook değil aynı zamanda Messenger uygulamasında da çok fazla kişi yer alıyor. Her yıl yaklaşık olarak 1,3 milyar kişi bu mesajlaşma uygulamasını kullanıyor. Türkiye; hem Facebook hem de Messenger uygulamasını en fazla kullanan 12. ülke konumunda.

Neredeyse bütün sosyal medya platformlarında Türkiye en fazla kullanım bakımından ilk sıralarda yer alıyor. Ülkenin sosyal medyaya çok fazla düşkün olduğu rakamlardan da anlaşılıyor. Facebook ile birlikte Instagram ve Twitter kullanımında da gözle görülür yükselmeler mevcut. Sizce sosyal medya kullanımı ne boyutta? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version