Facebook, Kendi Akıllı Saatini Çıkaracak

Facebook Watch

Facebook, son bilgilere göre ilk akıllı saatini çıkarmaya hazırlanıyor. Şirket bunun bilgisini henüz resmi olarak açıklamadı. Fakat gelecek yaz kendi akıllı saatini çıkarmayı planladığını öğreniyoruz. İşte detaylar!

The Verge haberine göre, Facebook’un bir akıllı saat piyasaya sürmek için hazırlandığını öğreniyoruz. Şirketin planlarına göre, gelecek yaz bu saati piyasada görebiliriz. Aynı zamanda bu saatte iki adet kamera da olacak.


Göz atmak isteyebilirsiniz: Samsung Galaxy Watch Active 4 geliyor


Facebook, akıllı saat üretmeye hazırlanıyor

Şirket, bunu kamuoyuna açıklamadı. Ancak şu anda önümüzdeki yaz piyasaya sürmeyi planlıyor. The Verge haberine göre cihaz, Instagram da dahil olmak üzere Facebook’un uygulama paketinde paylaşabileceğiniz fotoğraf ve videolar çekmek amacıyla bilekten ayırabileceğiniz iki kameralı bir ekrana sahip olacak.

Öncelikle görüntülü arama için saat ekranının ön tarafında bir kamera olacak. Arkadaki 1080p otomatik odaklı kamera ise bilekteki paslanmaz çelik çerçeveden ayrıldığında çekim yapmak için kullanılacak.

Facebook Watch
Facebook Watch

Bu bilgiler, projeye aşina olan ve her ikisi de Facebook’un izni olmadan konuşmak için anonimlik talep eden iki kişi tarafından sızdı. Kaynaklara göre şirket, kamera hub’ını sırt çantası gibi şeylere takmak için aksesuarlar oluşturmak amacıyla diğer şirketlerle görüşüyor. Buradaki fikir, saat sahiplerini akıllı telefonların şu anda kullanıldığı şekillerde kullanmaya teşvik etmek. Böylece şirket CEO’su Mark Zuckerberg, daha fazla tüketici cihazı oluşturarak Apple ve Google’a rakip olacak.

Facebook Watch, Apple’a rakip olacak

Bahsettiğimiz cihaz, Facebook’un özellikle bilek için donanım konusundaki ilk adımı olacak. Aynı zamanda şirket, iki teknoloji devinin de diğer cephelerde zaten anlaşmazlığa düştüğü bir zamanda Apple ile başka bir rekabet alanı açıyor. Apple, Facebook’un toplayabileceği veri türlerini sınırlayarak platformun karşısında duruyor. Bunun yanında Facebook’un yıllardır karşımıza geldiği veri skandallarını biliyoruz.

Konuya aşina olan kişiler, Facebook’un saatte LTE bağlantısını desteklemek için ABD’deki en iyi kablosuz taşıyıcılarla birlikte çalıştığını söyledi. Böylece saatin çalışmak için bir telefonla eşleştirilmesine gerek kalmayacak. Saat beyaz, siyah ve altın renk seçenekleriyle gelecek. Ayrıca şirket, başlangıçta düşük bir fiyatla satış yapmayı umuyor.

Facebook’un amacı, saatin gelecekteki sürümlerinde cep telefonları kadar yaygın olması ve planlı artırılmış gerçeklik gözlükleri için bir anahtar giriş cihazı olarak hizmet etmesi. Şirket, bir bilgisayarı bilek hareketleriyle kontrol edebilen bir teknoloji kullanmayı planlıyor.

FacebookWatch ne zaman gelecek?

Şirket, saatin ilk versiyonunu 2022 yazında piyasaya sürmeyi hedefliyor. Fakat sonraki yıllar için şimdiden ikinci ve üçüncü nesiller üzerinde çalışıyor. Cihazın fiyatı için tartışmalar sürüyor. 400 dolar civarında bir sayı tartışılıyor. Fakat bu fiyat değişebilir. Ayrıca bu saat henüz kesinleşmediği ve resmi bir isim bile almadığı için projenin iptal olma ihtimali mevcut.

Exit mobile version