Facebook Horizon Workrooms adlı sanal ofis uygulamasını tanıttı

Facebook evden çalışma ortamının yoğunlaşmasının ardından Horizon Workrooms adlı sanal ofis uygulamasını tanıttı. Çalışma şeklimiz değişiyor. Daha fazla insan uzaktan çalışıyor. Birçok insan esnek çalışma seçenekleri istiyor. Daha fazla insan bir ofiste olmanın ne demek olduğunu unuttu. Ancak doğru bağlantı araçları olmadan uzaktan çalışmanın hala birçok zorluğu var. Etrafınızda meslektaşlarınız olmadan çalışmak zaman zaman kendinizi soyutlanmış hissettirir. Aynı odada değilseniz diğer insanlarla beyin fırtınası yapmak aynı hissettirmez. Bu nedenle bugün Facebook, Horizon Workrooms‘un açık beta sürümünü kullanıma sundu. Quest 2’nin desteklendiği ülkelerde Oculus Quest 2’den ücretsiz olarak indirin.


İlginizi Çekebilir: Facebook Messenger Sesli ve Görüntülü Konuşmaları Şifreleyecek


FACEBOOK HORIZON WORKROOMS NEDİR?

Workrooms, insanların fiziksel mesafeden bağımsız olarak aynı sanal odada çalışmak için bir araya gelmelerini sağlayan amiral gemisi işbirliği deneyimidir. Hem sanal gerçeklikte hem de web’de çalışır. Ekibinizin VR’nin gücü aracılığıyla işbirliği yapma, iletişim kurma ve uzaktan bağlantı kurma yeteneğini geliştirmek için tasarlanmıştır. Bu ister bir fikir üzerinde beyin fırtınası yapmak; isterse beyaz tahta yapmak, bir belge üzerinde çalışmak, güncellemeleri duymak için bir araya gelmek olsun. Ekibinizle, takılın ve sosyalleşin veya daha doğal akan daha iyi sohbetler yapın.

HORIZON WORKROOMS’UN SUNDUKLARI

Workrooms, en iyi yeni teknolojilerinin bazılarını Quest 2’de ilk kez tek bir deneyimde bir araya getiriyor. Karma gerçeklikte masa ve klavye takibi, el takibi, uzak masaüstü akışı, video konferans entegrasyonu, uzamsal ses ve yeni Oculus Avatarları gibi özellikleri kullanmanızı sağlıyor. Ayrıca farklı türde bir üretkenlik deneyimi yaratıyor.

Workrooms Facebook’ta işbirliği yapmak için zaten kullanılıyor. Facebook, fiziksel olarak birlikte olamıyorsanız çalışmanın en iyi yollarından birinin bu olduğunu düşünüyor.

Facebook Horizon Workrooms’a genel bakış

Workrooms, siz ve iş arkadaşlarınızla her yerden birlikte daha iyi çalışabileceğiniz sanal bir toplantı alanıdır. Bir avatar olarak VR’de bir toplantıya katılabilirsiniz. Ya da görüntülü arama ile bilgisayarınızdan sanal odayı arayabilirsiniz. Fikirleri birlikte çizmek için devasa bir sanal beyaz tahta kullanabilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızı ve klavyenizi başkalarıyla birlikte çalışmak için VR’ye getirebilirsiniz. Bununla birlikte daha çok şahsen birlikteymişsiniz gibi hissettiren anlamlı konuşmalar yapabilirsiniz.

İşte tüm yeni özelliklere ayrıntılı olarak bir göz atın:

Exit mobile version